Vampirismul psihologic. Manual de conflictologie

Vampirismul psihologic. Manual de conflictologie
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-47-3857-1
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 432
Format: 145 x 205

DESCRIERE

Vampirismul psihologic. Manual de conflictologie

Autor: LITVAK Mihail

EDIȚIA A XXIII-A

Cum recunoști un vampir psihologic? Arată la fel ca oricare dintre noi, ba poate chiar e mai plăcut la înfățișare. Dar te stoarce de puteri treptat, înainte ca tu să bagi de seamă.

Ca tipologie, întruchipează diverse caractere: Personalitatea Neajutorată, Barbă-Albastră, Alcoolicul, Femeia Frigidă, Mama-Cloșcă, Martirul Priceput, Prințul Etern, Cenușăreasa, Sirena, Vulpea, Iuda etc.

O astfel de persoană se insinuează în viața ta cu binișorul, apelând la cele mai frumoase emoții ale tale – până când s-a asigurat că nu-l mai poți scoate cu ușurință de acolo. După care profită de buna ta credință și de bunele intenții, pentru a-și satisface nevoia de… atenție, putere, grijă, statut, respect, control, recunoaștere, admirație sau, pur și simplu, bani.

Oricât te-ai strădui, nu-i poți intra în voie. Căci vampirul e ca un sac fără fund: cu cât îi dai mai mult, cu atât îți va lua mai mult. Până când te va lăsa fără suflare.

E necesar să deprinzi arta comunicării inteligente, pentru a te extrage cu eleganță din orice conflict. Și vei vedea cum ți se îmbunătățește nu doar starea de spirit, ci însăși sănătatea. Mai mult chiar, îți vei schimba destinul!

 

Mihail Litvak (1938–2020) a fost un renumit psihiatru și psihoterapeut rus, profesor de psihiatrie în cadrul Facultății de Înalte Studii Medicale și membru corespondent al Academiei de Științe ale Naturii din Rostov. Metodologia creată de el este azi folosită nu doar în educație și în psihoterapie, ci și în afaceri și în sport.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0199 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.