Viaţa întregului creier - Jill Bolte Taylor

Viaţa întregului creier - Jill Bolte Taylor
Preț: 73,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-630-6506-46-0
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 408
Format: 13X20

DESCRIERE

Viaţa întregului creier - anatomia alegerii şi cele "Patru Personaje" care ne conduc viaţa
Jill Bolte Taylor

 

 

Această călătorie pe care o vom face în creierul tău aminteşte de clasicul monomit al lui Joseph Campbell, care descrie paşii pe care un erou trebuie să-i parcurgă pentru a-şi îndeplini Călătoria Eroului. în limbajul creierului, eroul trebuie să iasă din propria conştiinţă a emisferei stângi, bazată pe ego, şi să ajungă pe tărâmul inconştientului din emisfera sa dreaptă. În acest punct, eroul se simte conectat la tot ceea ce este şi se învăluie de un sentiment de pace interioară profundă. Pe măsură ce dobândeşti măiestria celor Patru Personaje în creierul tău, pe care le vei întâlni, te vei îmbarca în propria Călătorie a Eroului în circuitele inconştientului tău şi vei realiza că pacea este într-adevăr la doar un gând distanţă. Ea este întotdeauna chiar acolo şi mereu disponibilă pentru a o întruchipa.
    Atunci când celulele din emisfera mea stângă au suferit o traumă şi au cedat, nu am pierdut doar celule şi seturi de abilităţi. Am pierdut părţi din personalitate, inclusiv partea foarte motivată care era inteligentă, disciplinată, punctuală, bazată pe detalii, metodică şi bine organizată, care cunoştea detaliile vieţii mele. Acea parte din mine era un personaj care a dispărut odată cu accidentul vascular cerebral şi nu mai era disponibilă, cel puţin până când acele celule s-au recuperat şi acel circuit a revenit la normal. Am pierdut şi partea din personalitatea mea care cunoştea toate provocările, emoţiile şi durerea din trecutul meu. Fără acest personaj disponibil, tot ce am putut experimenta a fost beatitudinea momentului prezent.
    Mi-a luat opt ani pentru a reconstrui toate acele circuite rănite, iar apoi să înviez şi să recuperez cele două personaje ale emisferei stângi care se deconectaseră. Am învăţat pe calea grea că fiecare dintre noi are patru grupuri distincte de celule, împărţite între cele două emisfere ale creierului nostru, care generează patru personalităţi constante şi previzibile. Din punct de vedere neuroanatomic, aceste patru grupuri de celule alcătuiesc centrele de gândire din dreapta şi din stânga ale cortexului nostru cerebral superior, precum şi centrul de gândire din stânga şi dreapta centrelor emoţionale ale sistemului nostru limbic inferior. În mod colectiv, eu numesc aceste personalităţi cele patru personaje. Cunoaşterea lor în interiorul creierului e un bilet spre libertate.
    Îmi dau seama că materialul din această carte poate necesita o schimbare teoretică în modul în care te gândeşti la anatomia creierului tău.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0220 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.