Visele şi mijloacele de a le controla - observaţii practice

Visele şi mijloacele de a le controla - observaţii practice
-15%
Preț: 30,60 lei
36,00 lei (-15%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-111-693-8
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 256

DESCRIERE

Visele şi mijloacele de a le controla - observaţii practice

Leon d'Hervey de Saint-Denys

 
 
 
Visele şi mijloacele de a le controla. Observaţii practice este un volum scris cu speranţa că diversele modalităţi de a dirija iluziile viselor îi vor permite cititorului să ajungă el însuşi la rezultate imediate şi întru totul concludente. Principalul merit al autorului rămâne faptul că propune, practic, o sintagmă doar aparent oximoronică, precum cea de „vis lucid", pentru a denumi acele vise în care visătorul devine conştient, visând, că visează.
    Chiar şi cu visul prezentat în Apendice, efect al unui experiment desfăşurat după ce a luat haşiş, oferit într-o relatare îngăimată, lungită, poticnită, 
din cauza drogului, Hervey se dovedeşte un maestru al visului şi al transcrierii sale, putând sta oricând alături de un Thomas de Quincey, de pildă, cu ale cărui mostre oniric-opiomane textul şi seamănă. Visul acesta artificial, denaturat, depunând o vie mărturie despre naturalul în exces (la fel ca pentru Baudelaire), dovedeşte că o supraexcitare cerebrală nu modifică nicidecum legile de asociere ale ideilor.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0577 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13