Adevăruri nebănuite despre animale: O menajerie a celor neînțeleși

Adevăruri nebănuite despre animale: O menajerie a celor neînțeleși
Preț: 48,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 9786303211039
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 384
Format: 140 x 205
Categoria: Carti Stiinta

DESCRIERE

Adevăruri nebănuite despre animale: O menajerie a celor neînțeleși

Autor: Lucy Cooke

Lucy Cooke este zoologă, realizatoare și prezentatoare de filme documentare despre viața sălbatică pentru BBC, PBS, Animal Planet, Discovery și Național Geographic.

Oamenii au ajuns pe Lună și au creat inteligența artificială, dar încă mai au multe de aflat în domeniul zoologiei. Adesea, concepția noastră despre animale este pur și simplu rodul fanteziei, căzând în capcana antropomorfizării lor. Din acest motiv, vedem peste tot ființe care ne seamănă, asupra cărora proiectăm valori umane, precum inocența, curajul sau hărnicia.

Lucy Cooke face o călătorie în jurul lumii pentru a demonta cele mai cunoscute mituri despre animale, scriind cu umor despre felul în care au fost văzute acestea din Antichitate și până astăzi, într-un adevărat tur de forță de la Aristotel la Disney. Demitizarea nu le răpește însă farmecul, pentru că adevărul este de multe ori mai fascinant decât legendele scornite, spre exemplu, de autorii bestiarelor medievale. Anghilele „își ascund" organele reproducătoare de ochii cercetătorilor (printre care și Freud), care le disecă în zadar. Din gonadele castorilor se produce aromă naturală de vanilie. Liliecii au fost folosiți de armata americană ca bomnbe zburătoare. În Columbia, atât de departe de habitatul lor natural, rătăcesc hipopotami aduși ilegal de Pablo Escobar.

Toate aceste animale și multe altele - o întreagă menajerie a celor neînțeleși - sunt prezentate rând pe rând cititorului, cu umor, căldură și, mai ales, înțelegere.

 

„Bestiarul modern al lui Lucy Cooke este foarte bine documentat, exact așa cum te aștepți de la o zoologă formată la Oxford.Dar este și teribil de amuzant."         

                                                                                                         RICHARD DAWKINS          

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0185 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.