Adulter cu smochine şi pescăruşi

Adulter cu smochine şi pescăruşi
thumbthumb
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2012

DESCRIERE

Un roman încins şi proaspăt ca o zi de plajă, toamna, pe ţărmul Mediteranei. Un roman totodată carnal şi misterios, ca un vin roşu din ţările Sudului. Un roman despre iubire şi păcat, dorinţă şi iluzie, despre vanităţi, gelozii şi despre frica de singurătate.
O carte despre un bărbat şi o femeie prinşi într-o capcană a infidelităţii pe care şi-o construiesc singuri. O poveste a latinităţii şi a mărilor calde, terminată cu singura concluzie că iubirea rămâne, dincolo de toate, cea mai frumoasă dintre tainele umanităţii.

Dr. Adrian CIOROIANU este profesor universitar şi decan al Facultăţii de Istorie, Universitatea Bucureşti. Ministru al Afacerilor Externe al României (2007–2008) şi membru al Grupului ALDE din Parlamentul European (2005–2007). Senator de Timiş şi vicepreşedinte al Comisiei de Cultură din Senatul României (2004–2008). Realizator sau moderator al unor programe de televiziune şi redactor, editorialist sau colaborator al unor publicaţii precum Dilema veche, Lettre internationale, Istorie şi civilizaţie, Historia, Scrisul românesc, Gazeta sporturilor ş.a. Specializat în istoria regimurilor comuniste şi pasionat de banda desenată şi de pop-rock-ul anilor ’80. Copil fiind, a colecţionat ambalaje de gumă de mestecat, iar la vârsta adultă colecţionează parfumuri.
După 11 titluri de non-ficţiune, acesta este primul său roman.
Volume publicate:
•Epoca de aur a incertitudinii. America şi China, ideile şi Primăvara arabă, Clio, Clausewitz şi Lady Gaga la începutul secolului XXI (Curtea Veche Publishing, 2011)
•Visul lui Machiavelli. 150 de poveşti despre lucruri pentru care aţi putea renunţa la Paradis (Curtea Veche Publishing, 2010)
•Geopolitica Matrioşkăi. Rusia postsovietică în noua ordine mondială (Curtea Veche Publishing, 2009)
•Istorie, eroi, cultură politică (Scrisul românesc, 2008)
•Sic transit gloria. Jurnal subiectiv al unui cincinal în patru ani şi jumătate, 2000-2004 (Polirom, 2006)
•Pe umerii lui Marx. O introducere în istoria comunismului românesc (Curtea Veche Publishing, 2005; ediţia a II-a, 2007)
•Ce Ceauşescu qui hante les Roumains. Le mythe, les représentations et le culte du Dirigeant dans la Roumanie communiste (Curtea Veche Publishing & L’Agence universitaire de la francophonie, 2004; ediţia a II-a, 2005)
•Focul ascuns în piatră. Despre istorie, memorie şi alte vanităţi contemporane (Polirom, 2002)
•Scrum de secol. O sută una de poveşti suprapuse (Curtea Veche Publishing, 2001)
•Coautor (alături de Lucian Boia şi Tom Sandquist) al volumului Archive of Pain/ Arhiva durerii, ediţie bilingvă (Pionier Press, Stockholm, 2000)
•Coautor (alături de Stelian Brezeanu, Mihai Retegan ş.a.) al manualului Istoria românilor pentru clasa a XII-a (RAO; prima ediţie în 1999)

Autorul acestui volum aşteaptă mesajele cititorilor la adresa: adrian.cioroianu@gmail.com

Nr pagini: 256
Anul publicarii: 2012
Dimensiuni:
Limba: romana

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0219 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.