Anotimpurile - Mihai Bandac

Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786061500659
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 340
Categoria: Carti Stiinta

DESCRIERE

Anotimpurile - Mihai Bandac

Ma atrage catre pictura lui Mihai Bandac o elevata puritate a sentimentelor, o noblete a gandului si o distinsa exprimare. Obstinata si semnificativa este reintoarcerea la locurile pe care le-a cunoscut bine, le-a trait - as zice - la locurile de unde astazi culege cu melancolie fructele incerte ale amintirii.

Toma Caragiu
Radio Bucuresti, Mai 1975. Expozitia de pictura Mihai Bandac, Teatrul Lucia Sturza Bulandra, deschisa cu prilejul premierei piesei Azilul de noapte, regia Liviu Ciulei

Arta moderna romaneasca, pe care o cunosc si o pretuiesc foarte mult, inseamna astazi un feno-men inconfundabil de aprofundare a unor motive si teme ale culturii europene. Expozitia de fata, o reprezinta stralucit. Tablourile lui Mihai Bandac, pe care le-am vazut si admirat foarte mult in aceasta seara, avand o carac-teristica deosebita si anume aceea ca pastreaza in expresia plastica sentimentul unui spatiu si al unei lu-mini care sunt proprii tarii sale. Si trebuie sa recunosc ca aceasta pictura se situia-za la un nivel intelectual foarte elevat, pune o proble-matica critica foarte actuala si in acest moment, care este unul de criza, aceasta pictura contine in ea si conserva aspecte ale increderii in oameni, in realita-te, de incredere in istorie, care in alte parti s-au pier-dut din pacate si ma tem ca pentru totdeauna.

Giulio Carlo Argan Accademia di Romania, Roma, 19 Iunie 1973

De la Luchian incoace n-am mai vazut o pensulatie a peisajului ca la pictorul Mihai Bandac. El este cel mai mare colorist roman la aceasta ora, care s-ar putea sa fie eterna.

Nichita Stanescu
Flacara, 1981

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0536 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.