Calea conducătorului

Calea conducătorului
Preț: 35,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-789-098-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 200
Format: 13X20
Categoria: Memorii/Jurnale

DESCRIERE

Calea conducătorului

Laurens van den Muyzenberg

 
Născută în urma unui deceniu de discuții între Sfinția Sa Dalai Lama și consultantul de management Laurens van den Muyzenberg, Calea conducătorului reprezintă o întâlnire unică între două lumi care, la prima vedere, par greu de asociat: mediul global de afaceri și budismul. După o privire mai atentă, însă, cele mai bune practici de afaceri și principiile budiste au multe în comun. Ambele sunt preocupate de luarea deciziilor raționale, holistice și transformarea acestora într-o acțiune responsabilă și eficientă.

Lumea de astăzi se confruntă cu multe dificultăți: miliarde de oameni care trăiesc în sărăcie cumplită; dezastrul ecologic ce planează asupra planetei; nici cetățenii din țările prospere nu au siguranța viitorului. Este nevoie de un nou tip de conducere, unul care înțelege interconectarea și interdependența indivizilor, a companiilor și a sistemului economic global.

Prin observații fascinante și exemple din viața cotidiană, Sfinția Sa Dalai Lama oferă instrumente practice și sfaturi privind modul în care, inspirați de învățăturile budismului, putem îmbunătăți calitatea vieții tuturor oamenilor promovând practici de afaceri responsabile, etice și profitabile. Într-adevăr, învățăturile budiste au multe de oferit liderilor de afaceri. Aceasta este calea conducătorului.

Tenzin Gyatso, cel de-al XIV-lea Dalai Lama, este liderul spiritual al poporului tibetan, personalitate emblematică a omenirii. În semn de recunoaștere pentru munca sa în slujba păcii și a problemelor globale de mediu, Sfinției Sale i s-a decernat Premiul Nobel pentru Pace în 1989. Multe universități occidentale i-au conferit titlul de Doctor Honoris Causa ca o recunoaștere a importanței scrierilor sale asupra filozofiei buddhiste și a rolului pe care personalitatea sa îl joacă în dialogul ecumenic și în menținerea armoniei între marile religii ale lumii.
Viața Sfinției Sale este călăuzită de trei angajamente majore: promovarea valorilor umane fundamentale sau a eticii seculare în interesul fericirii umane; încurajarea armoniei interreligioase și conservarea culturii budiste a Tibetului, o cultură a păcii și a nonviolenței.


Laurens van den Muyzenberg este consultat internațional de management care a trăit și lucrat în 12 țări, vorbește 7 limbi și s-a ocupat în principal de ameliorarea guvernanței corporatiste și performanța managerială de top.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0530 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13