Dincolo de religie. Etică pentru o lume mai bună

Dincolo de religie. Etică pentru o lume mai bună
-10%
Autor:
ISBN: 978-606-789-091-4
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 168
Format: 130 x 200 mm
Preț: 26,10 lei
29,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc

DESCRIERE

Dincolo de religie. Etică pentru o lume mai bună

 

Dalai Lama

În acest volum care ne îndeamnă la reflecție, Sfinția Sa Dalai Lama argumentează convingător că religia nu este o necesitate pentru a duce o viață spirituală. Mai degrabă, calea de urmat ar fi să ne concentrăm pe toleranță și înțelegere între religii, ca și pe toleranța și înțelegerea între credincioși și necredincioși. Pentru a înfăptui o astfel de abordare, Dalai Lama propune un sistem de etică seculară, bazat pe o apreciere profundă a umanității noastre comune.
Adresată cititorului obișnuit, Dincolo de religie este o polemică modernă, care scoate în evidență acele aspecte ale eticii pe care autorul le consideră a fi esențiale.

„Această carte plină de înțelepciune și omenie, de data asta o operă originală și nu o culegere de prelegeri, este o afirmare incisivă a gândirii Sfinției Sale Dalai Lama despre căile prin care poate fi adusă pacea acestei lumi în suferință.” - Publishers Weekly

„Un ghid impresionant pentru cititorii de toate vârstele, având ca temă principală toleranța și respectul între religii.” - Kirkus Reviews

Tenzin Gyatso, cel de-al XIV-lea Dalai Lama, este liderul spiritual al poporului tibetan, personalitate emblematică a omenirii. În repetate rânduri, Sfinția Sa a afirmat că viața îi este călăuzită de trei angajamente majore: promovarea valorilor umane fundamentale sau a eticii seculare în interesul fericirii umane; încurajarea armoniei interreligioase și conservarea culturii budiste a Tibetului, o cultură a păcii și a nonviolenței.

REVIEW-URI

Scrie un review și spune-ne opinia ta despre acest produs scrie un review
Created in 0.0954 sec