Cele mai mari afaceri cu statul si norocosii lor beneficiari - Dan-Silviu Boerescu

Cele mai mari afaceri cu statul si norocosii lor beneficiari - Dan-Silviu Boerescu
Preț: 19,99 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069923283
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Cele mai mari afaceri cu statul si norocosii lor beneficiari

Dan-Silviu Boerescu

„Cele mai bune afaceri se fac intotdeauna cu statul, care are la dispozitie bugete imense sau alte active care parca ii indeamna pe afaceristii intreprizi sa le devalizeze cu arta!”… spune o vorba din poporul antreprenorial, din nefericire confirmata implacabil de o serie de cazuri rasunatoare din ultimii 150 de ani. De aici la consecintele – fanteziste sau nu(?!?) – ale teoriilor conspiratiei nu mai e decat un pas, care, in cele mai multe dintre cazuri, a si fost facut deja…
Afacerea Strousberg sau caile de fier erau, de fapt, de aur! Cum l-a cenzurat Titu Maiorescu pe Eminescu
Bragadiru, marele furnizor de spirt al Armatei Romane in timpul Razboiului de Independenta
Malaxa, contractele preferentiale cu statul si servieta cu 100. 000. 000 de lei oferita lui Carol al II-lea pentru „opere culturale si de binefacere”
Max Auschnitt si epopeea Uzinelor si Domeniilor de Fier Resita
Dinu Patriciu traieste? Soarta „tragica” a primului miliardar al Romaniei de dupa 1989: si-a inscenat oare moartea, dupa cum sustine teoria conspiratiei?
Colectia ISTORII SECRETE (60 de volume)
Am fost prea multa vreme prizonierii stereotipurilor patriotarde din manualele de istorie, care au falsificat – vreme de mai multe generatii – semnificatia unor fapte si evenimente care ne definesc ca popor. Uneori, trucajele propagandistice s-au realizat prin omisiune, alteori prin folosirea de clisee specifice luptei de clasa de inspiratie sovietica.
Insa, in momentul de fata, cand accesul liber la informatie nu mai este o utopie, putem puncta altfel o sumedenie de episoade istorice si putem privi personajele exponentiale ale diferitelor epoci in toata complexitatea lor umana, fara teama de a deveni culpabili in ochii cenzurii, dar si cu riscul inerent de a soca nationalistii, protocronistii sau extremistii, indiferent de culoare lor politica.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0206 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.