NAE IONESCU, filosoful playboy si povestea lui halucinanta - Dan-Silviu Boerescu

NAE IONESCU, filosoful playboy si povestea lui halucinanta - Dan-Silviu Boerescu
PRP: 19,50 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 15,60 lei
Diferență: 3,90 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069921272
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 144
Format: 13X20

DESCRIERE

NAE IONESCU, filosoful playboy si povestea lui halucinanta

Dan-Silviu Boerescu

Dandy sau Don Juan nu-s sintagme inventate pe malul Dâmboviței! Dar eleganța, rafinamentul și preocuparea obsesivă pentru aparențe au existat dintotdeauna în Bucureștii Vechi, chiar dacă au fost circumscrise unui fel de-a fi balcanic oriental înainte de a fi fost colonizați spiritual de Paris, Londra, Viena sau Berlin.

Mergând mai mult sau mai puțin pieziș pe urmele lui Ienăchiță Văcărescu și ale altor iluștri înaintași, În perioada interbelică, unul dintre marii cuceritori bucureșteni a fost filosoful și perversul afacerist nemărturisit Nae Ionescu.

Una dintre „victimele”! sale de seamă a fost Măruca Cantacuzino, care, după ce a fost părăsită de „trăiristul” Nae, a făcut o teribilă criză existențială. Măruca, dependentă toată viața de practici oculte, a avut mai multe tentative de sinucidere și, după ce fost abandonată de amantul ei pe care l-a iubit cel mai pătimaș, mentorul generației Eliade-Cioran-Noica, s-a automutilat, turnându-și acid sulfuric („vitriol”) pe față… Nu acesta era, însă motivul pentru care Patriarhul Miron Cristea a cerut ca Nae Ionescu să fie pictat în chip de Diavol într-o frescă de la Biserica Mitropolitană!

‒     Torționarul metafizic al elitei feminine bucureștene interbelice

‒     Alte unghiuri de abordare a biografiei sentimentale a unui seducător plictisit

‒     Unica dar nefericita soţie, „un câine credincios, înţelegător, căruia i se pot spune anumite lucruri, dar un câine”

‒     Trăirile fondatorului trăirismului

‒     Implicarea lui Nae Ionescu în doctrina și filosofia Mișcării Legionare

‒     Noul Socrate sau mentorul generației Noica-Eliade-Cioran-Țuțea-Sebastian

‒     O moarte ciudată, atât de asemănătoare unui asasinat politic

‒     A fi „bun român” în interpretarea lui Nae Ionescu

DESTINE CONTROVERSATE (35 VOLUME)

Marile personalități ale societății și culturii românești, din ultima sută de ani venind până spre contemporaneitate, au avut biografii și cariere care ascund încă multe secrete, dintre care unele pot deranja opinia publică pudibondă. Însă, cu toții, cei care au ținut capul de afiș al vieții publice au  trăit fiecare clipă intens, pătimaș chiar! De aici și încadrarea lor în categoria marilor români cu... DESTINE  CONTROVERSATE!

Dar, chiar dacă unele detalii pot părea șocante și contrazic violent miturile, zdruncinând uneori din temelii soclurile statuilor ridicate în subconștientul colectiv, de ce ne-am (auto)cenzura în continuare, făcându-le, practic, o mare nedreptate acestor oameni cu adevărat fabuloși, pe care nu vom înceta să-i iubim în continuare?

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0222 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.