Creierul din burta
39,90 lei
PRP: 42,00 lei

Creierul din burta

Creierul din burta
thumb
PRP: 42,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 39,90 lei
Diferență: 2,10 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8560-37-3
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 176
Format: 13X20

DESCRIERE

Creierul din burta.

Descoperiri stiintifice recente si sfaturi practice pentru o sanatate mai buna

Fabrice Papillon

Heloise Rambert

 

 

…burta ascunde o comoară a organismului: un al doilea creier. În timp ce creierul de sus gândește, se proiectează pe sine și reflectează, cel de jos, populat de miliarde de neuroni, veghează asupra digestiei și, în același timp, joacă un rol major în formarea emoțiilor.

Încă și mai surprinzător, activitatea burții ar influența personalitatea și alegerile noastre, făcându-ne, după caz, timizi sau curajoși.

……………

…lucrarea de față trece în revistă aceste descoperiri fascinante și propune o serie de sfaturi practice pentru a ne ajuta să ne înțelegem mai bine organismul și să ne controlăm starea de sănătate.

Fragmente din carte:

Cum găsiţi hipnoterapeutul potrivit?

Nu toţi medicii sunt adepţi ai hipnozei. Al dumneavoastră nu va fi probabil în măsură să vă recomande pe cineva. Nu vă panicaţi însă! Puteţi consulta baza de date a două centre de formare în hipnoză a specialiştilor în domeniul sănătăţii.

In primul rând, Institutul Francez de Hipnoză (IFH). Obiectivul acestui institut creat în 1990 este să realizeze diverse activităţi în raport cu practica terapeutică a hipnozei şi îndeosebi formări ale profesioniştilor în domeniul sănătăţii: medici generalişti şi specialişti (psihiatri, anestezişti... ), psihologi, chirurgi-dentişti sau kinetotera-peuţi.

IFH dispune de un comitet ştiinţific. Al doilea centru în care vă puteţi încrede fără teamă este Confederaţia fran-cofonă de hipnoză şi de terapii scurte (CFHTB).

Ea grupează la un loc asociaţii ale practicienilor care îndeplinesc criterii de eligibilitate strictă (exclusiv medici, psihologi, dentişti şi - în anumite condiţii - alte cadre paramedicale) şi criterii etice.

Confederaţia reprezintă aproximativ trei mii de profesionişti din Franţa, Belgia, Elveţia şi Québec, IFH şi CFHTB sunt, de asemenea, centre de cercetare.

Ţineţi seama de orientarea urmată de practician în formarea sa în domeniul hipnozei: unii vizează în mod specific tratarea durerii, a stresului şi a unor tulburări psihosomatice, practicând ceea ce numim hipnoanalgezia (este ceea ce vi se potriveşte a priori cel mai bine).

Alţii, de exemplu, sunt specialişti mai degrabă în psihoterapie. întrebaţi-l, de asemenea, pe practicianul ales ce direcţie a adoptat Unii terapeuţi se specializează în tratarea unei anumite problematici (renunţarea la fumat, depresie, tulburări alimentare etc.).

Totuşi, reţineţi că, de regulă, un practician se ocupă de ansamblul indicaţiilor ce ţin de meseria lui. Nu ezitaţi, aşadar, să-i expuneţi solicitarea dumneavoastră şi să analizaţi împreună posibilitatea unei monitorizări terapeutice.

Dincolo de aceste observaţii legate de formarea practicianului, calitatea contactului pe care îl stabiliţi cu el este primordială. Aceasta reprezintă un criteriu important de care e necesar să ţineţi seama în orice demers terapeutic.

Trebuie să vă simţiţi confortabil şi în siguranţă cu terapeutul pe care l-aţi ales. Atenţie! Oricare ar fi situaţia, e bine să vă feriţi întotdeauna de discursurile care interzic utilizarea alopatiei, care denigrează celelalte forme de tratament sau care prezintă metoda hipnotică drept una miraculoasă, rapidă şi eficientă pentru tratarea unei probleme în privinţa căreia toate celelalte tehnici au eşuat.

Astfel de discursuri trebuie să vă alerteze. Dacă aveţi dubii, puteţi solicita oricând informaţii la Miviludes (http://www.mivi-ludes.gouv.fr), Misiunea interministerială pentru vigilenţă şi lupta împotriva abaterilor sectare.

Miviludes observă şi analizează fenomenul sectar, coordonează acţiunea preventivă şi represivă a autorităţilor publice împotriva derivelor sectare şi informează publicul în privinţa riscurilor şi a pericolelor la care este expus....

Este adevărat că hipnoza acţionează asupra simptomului, dar nu şi asupra cauzei?

De-ar fi atât de simplu! Vorbim despre biologia şi psihologia umană, nu de botanică... Degeaba am compara un simptom care îl afectează pe om cu un copac şi rădăcinile lui, hipnoza despicând trunchiul şi lăsând rădăcinile vii, gata să crească din nou, încetul cu încetul.

Pentru evaluarea şi poate rezolvarea unei probleme e necesar ca ansamblul aspectelor din care este constituită aceasta (context, istorie de viaţă, date somatice etc.) să lucreze împreună.

Deci schimbarea nu poate surveni decât atunci când condiţiile legate de problema respectivă permit acest lucru. în schimb, este adevărat că în hipnoză nu e nicidecum necesar ca procesele implicate să fie dezvăluite în mod explicit pentru a fi mobilizate...


CUPRINS:

Introducere

1. Ce anume avem în burtă?
2. Doi creieri într-o permanentă discuţie: ce îşi spun ei şi cum?
3. Suntem manipulaţi?
4. Roiul central al burţii: o idee la fel de veche ca medicina orientală
5. Burta şi medicina de mâine

Concluzie

ANEXE

Glosar

Interviul profesorului Michael Schemann
Sistemul nervos enteric şi boala Parkinson
Pentru a afla mai multe

Bibliografie
Mulţumiri

 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0193 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.