Dhyanna - Printesa Daca, vol.1

Dhyanna - Printesa Daca, vol.1
thumbthumb
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2012
Pagini: 420
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

“Dhyanna - Printesa Daca este tot si, in acelasi timp, nimic din ceea ce va asteptati sa fie. O poveste, o cale, o invitatie la meditatie, un vis, realitatea, o initiere, sau toate la un loc. Un lucru este cert: inima care a trait bucuria si implinirea chiar si a unui singur pas facut pe calea luminii, iubirii si a adevarului se va simti Acasa prin aceasta carte.

 

O carte care te fura timpului pe care crezi ca il traiesti si te lasa, dincolo de spatiu si timp, pe maini pricepute in a pune om-ul in matca lui de OM, in deplina armonie cu viata, natura si originile sale cele sfinte. In locurile unde inteleptii vechii lumi pierdute au ridicat un neam de oameni drepti si aprigi numiti daci, pe teritoriul Sfintei Dacii.

 

Nu reinventeaza roata si nici istoria. Cartea ofera doar o poarta fiecarui suflet-cititor ce-i va tine companie Printesei Dace – Dhyanna intr-o calatorie a regasirii si renasterii, interioare si exterioare. Pentru a crea o lume noua. O lume care, in fapt, n-a pierit niciodata, doar asteapta sa fie redescoperita si 'vazuta' de catre cei care simt dorul unei vieti traite in intelepciune si armonie cu natura, cu demnitate si drag de libertate.

 

Trecutul si viitorul se topesc in fata eternului prezent al dacilor liberi si intelepti, si deschid larg o poarta prin care esti invitat sa pasesti. De aici, calatorule, inima ta va sti sa iti indrume pasii Acasa”.

-------------------------------------------------


Dragă cititorule,
mă numesc Dhyanna. Încă nu ştii că m-ai cunoscut, însă un dor viu ce-l porţi în Inimă mă cheamă şi mă recunoaşte. Mă cauţi de ceva timp. Aşa că vin în întâmpinarea ta şi îţi spun că n-ai să mă găseşti decât atunci când laşi deoparte orice aşteptare, orice căutare a minţii iscoditoare şi păşeşti cu încrederea şi seninătatea unui copil în spaţiul de taină al Inimii. Pentru că doar atunci când mintea tace, liniştea Inimii - Dhyanna îţi vorbeşte.
Şi are a-ţi spune o poveste. O poveste despre Tine. De când n-ai mai stat la o poveste cu tine însuţi? Acceptă provocarea Clipei Acum şi hai sus pe genunchii bunilor şi străbunilor şi ascultă povestea prinţesei dace - Dhyanna. Ea poate fi povestea ta şi a oricărui suflet călător, cu dor de Acasă, şi căutător al unei vieţi trăite cu sens. Pentru că povestea Dyannei te fură timpului pe care crezi că îl trăiești și te lasă, dincolo de spațiu și timp, pe mâini pricepute în a pune om-ul în matcă lui de OM, în deplină armonie cu viața, natura și originile sale cele sfinte.
"Când oamenii nu ştiau a minţi, când trăiau în Puritate, Recunoştinţă şi Iubire, când salutau în fiecare dimineaţă Soarele şi-i mulţumeau pentru Darul de Lumină, când trăiau laolaltă cu animalele pădurii în Armonie Dumnezeiască, când Marele Zalmoxa și Înţeleptul Lup Alb trăiau printre noi, când Sfintele Zâne se înfăţişau oamenilor în chip pământesc...".
Nu te teme. Cartea "Dhyanna - Prinţesa Dacă" nu reinventează istoria, nu dă sfaturi şi nici nu se pierde în vreun discurs patetic. Reuşeşte însă, de la primele rânduri, să îţi fie călăuză într-o călătorie a regăsirii și renașterii, din lăuntru spre în afară. O călătorie pe care o vei putea simţi după cum îţi va şopti inima - ca pe un basm, o iniţiere, o meditaţie, o călătorie fantastică sau ca pe ceva cât se poate de aievea. Tu alegi. Ea doar îţi poartă paşii către locuri de taină ce păzesc cu străşnicie adevăruri şi meşteşuguri demult uitate, într-un tărâm fără seamăn în bogăţie, înţelepciune, belşug şi frumuseţe, pe care-l numim şi astăzi Ţara Dacilor sau Ţara Lupilor Nemuritori.
În cel mai pur grai românesc, autorul reuşeşte să atingă corzi nebănuite ale sufletului - cititor. Povestea fraţilor daci, a prinţesei Dhyanna, a fratelui ei, înţeleptul Agwanti, a zeiţei Ro şi a fiicei lor, tânăra prinţesă Dhyanna ce şi-a dobândit nemurirea, curge precum versul duios al unei doine şi trezeşte la viaţă o nouă lume. O lume care, în fapt, n-a pierit niciodată, doar așteaptă să fie redescoperită şi să le fie de trebuinţă acelora care vor şti să ducă o viaţă trăită în ințelepciune și armonie cu natura, cu demnitate și drag de libertate.
Iar inima ta va şti să îţi îndrume paşii spre această lume, dragă cititorule, dacă îţi vei păstra încrederea. Ai încredere în şoaptele inimii şi inima ta te va conduce negreşit către izvorul Luminii, pentru că inima ta este Lumina Creatorului ce a coborât în manifestare la pieptul Mamei Pământ.
De te-ai învoit să-i ţii companie Dhyannei pe acest deloc uşor, dar aducător de sens şi libertate drum al cunoaşterii de Sine, vei ştii că fiecare taină a Universului din care am fost zămisliţi are trepte de înțelesuri, iar fiecare treaptă așteaptă să fie urcată, rând pe rând, fără compromisuri.
Aşadar, nu uita dragă suflet-călător că doar Inima poate dobândi aceste taine. Lasă-te să râzi şi să plângi în cel mai sincer şi izbăvitor glas al inimii tale, scăldat în frica de necunoscut sau în bucuria regăsirii, ori pur şi simplu din drag şi recunoştinţă pentru bunii şi străbunii nemuritori şi veşnic călăuzitori ai sufletului nostru, impreună cu Dhyanna - prinţesa dacilor liberi şi nemuritori. Nu ai nimic de pierdut, ci doar de câştigat: o experienţă trăită cu intensitatea şi curajul unui copil, şi aşezată în suflet cu maturitatea adultului care ştie să fie în acord cu ce-i şopteşte Inima. Aşa este Dhyanna. Iar Dhyanna devii Tu, pe negandite. Te ia pe sus şi simţi în fiecare por emoţia care musteşte din fiecare experienţă ce o poartă tot mai aproape de cunoaşterea deplină de Sine. Cu slăbiciuni umane pe care învaţă să le alchimizeze în calităţi divine, aprigă în luptă sau caldă şi devotată celor dragi, ocrotită şi inspirată de întelepti, Dhyanna ne aminteşte, pas cu pas, că Inima are raţiuni pe care mintea nu le poate pricepe şi că, la timpul potrivit, fiecare suflet îşi va afla împlinirea întru Lumină, Iubire şi Adevăr.
Tu cum alegi să privești și să primesti ceea ce Viața are în dar pentru tine?

 

 

Despre autor

 

Paul Buica se indeletniceste cu scrisul de ani buni, are aproape in suflet traditiile bunilor si strabunilor si viata traita in armonie cu natura. Arhitect cu renume in randul proiectantilor de case naturale, autorul a lucrat indelung si la propria casa launtrica, iar momentul prezent i-a daruit inspiratia de a pune in cuvinte o lume pe care am uitat-o, in secole de istorie zbuciumata, dar care a ramas vie in sufletul fiecarui roman - lumea dacilor liberi si nemuritori, stramosii nostri.

 

Limba: romana
Nr.pagini: 420
Dimensiuni: 10,5X17,5
An aparitie: 2012

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0235 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.27