Dincolo de adicția primară. Mâncare, sex, jocuri de noroc, internet, cumpărături și muncă

Dincolo de adicția primară. Mâncare, sex, jocuri de noroc, internet, cumpărături și muncă
Preț: 65,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-2178-6
Editura:
Anul publicării: 2024
Pagini: 352
Format: 145 x 205

DESCRIERE

Dincolo de adicția primară. Mâncare, sex, jocuri de noroc, internet, cumpărături și muncă

Autor: Nina Savelle-Rocklin, Salman Akhtar

Scrisă de practicieni cu experiență în domeniul adicției și al psihanalizei, cu o serie de vignete clinice emoționante, această carte revoluționară examinează bazele psihologice ale adicției în ceea ce privește mâncarea, sexul, jocurile de noroc, utilizarea internetului, cumpărăturile și munca.
Pe lângă faptul că explorează rădăcinile comportamentului de adicție, explicând de ce opțiunile populare de tratament, cum ar fi programul în 12 pași, eșuează adesea, cartea oferă, de asemenea, perspective pentru rezoluții emoționale și strategii de schimbare comportamentală.

Dincolo de adicția primară caută să înțeleagă mai degrabă decât să patologizeze comportamentele de dependență, atât de răspândite în societățile contemporane. Va fi o lectură esențială pentru psihanaliști, psihoterapeuți și alți profesioniști din domeniul sănătății mentale, precum și pentru clienții lor.


Cercetările care se concentrează exclusiv asupra creierului ca sursă principală a comportamentului ignoră influențele puternice ale minții inconștiente, precum și influențele familiale, sociale, culturale și de altă natură care au un impact asupra creierului nostru. Oamenii recurg la mâncare cu un motiv – pentru confort, pentru a-și calma anxietatea și a-și distrage atenția de la gândurile supărătoare sau dureroase, pentru a dormi, pentru a umple simbolic un gol sau pentru a se liniști. Mâncatul este un mod de a gestiona stările interne dificile. Este modul în care mintea se protejează.
Nina Savelle-Rocklin

În ceea ce privește „adicția de sex" în sine, mi se pare că, așa cum se întâmplă adesea, schimbat este doar ambalajul. Oameni care consideram că prezintă structuri ale dorinței esențial perverse și că sunt stăpâniți de pulsiuni sexuale (uneori într-o foarte mare măsură, alteori mai puțin decât se pretindea), s-au autointitulat și au fost diagnosticați ca „dependenți de sex". În contextul conversațiilor publice tot mai frecvente și a controverselor adesea tensionate cu privire la ceea ce este legitim și ilegitim, acceptabil și inacceptabil, rezonabil și scandalos sau imoral în comportamentul sexual, adicția pare să fi devenit – ca și trauma, în ultimii ani – o explicație din ce în ce mai populară pentru conduite și evenimente ce pot fi lesne considerate deranjante sau supărătoare de către alții.
Lawrence Jacobson, PhD, coautor

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0215 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.