Doctrina Secreta - vol 3 - Antropogeneza - H. P. Blavatsky

Doctrina Secreta - vol 3 - Antropogeneza - H. P. Blavatsky
Preț: 68,50 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8742-33-5
Anul publicării: 2019
Pagini: 638
Format: 14,5X21

DESCRIERE

Doctrina Secreta - vol 3 - Antropogeneza

Note preliminarii asupra stanțelor arhaice și cele patru continente preistorice ‒ Începuturile Vieții ‒ Crearea primelor rase ‒ De la rasele semidivine la primele rase umane ‒ Evoluția animalelor ‒ Prima cădere ‒ Evoluția ultimă a omului ‒ Cea de-a cincea rasă și învățătorii ei divini

H. P. Blavatsky

 
 
 
În ceea ce priveşte evoluţia omenirii, Doctrina Secretă postulează trei noi enunţuri, care sunt în antagonism direct cu ştiinţa modernă şi cu dogmele religioase curente.
    Astfel, ea afirmă: a) evoluţia simultană a 7 grupe umane în 7 părţi diferite ale Globului; b) naşterea sau conceperea corpului astral înainte de corpul fizic, corpul astral fiind un model pentru cel fizic; c) faptul că omul, în acest ciclu de viată, a precedat orice mamifer din regnul animal.
    Doctrina Secretă nu este singura care vorbeşte despre oamenii primordiali, născuţi simultan pe cele 7 diviziuni ale Globului nostru. În Divina Pymandet (Cunoaşterea lui Re, primul tratat din Corpus Hermeticum) a lui Hermes găsim acelaşi om primordial septenar, care se dezvoltă din Natură şi din „Omul ceresc" în sensul colectiv al cuvântului, adică din spiritele creatoare; iar în fragmentele tăbliţelor caldeene pe care este înscrisă Legenda babiloniană a Creaţiei, în prima coloană a tăbliţei Cutha sunt menţionate 7 fiinţe umane cu feţe de corb (adică având tenul închis la culoare), care au „fost create de 7 mari zei". Sau, aşa cum st explică în rândurile 16 şi 18: „În centrul Pământului au crescut şi au devenit măreţi ... 7 regi, fraţi ai aceleiaşi familii". Aceştia sunt cei 7 regi din Edom, la care se face referire în Cabala.
-----------------------------------------
Satyat nasti paro dharmah
„Nu există Religie superioară Adevărului”
◆ Începuturile vieții conștiente
◆ Crearea ființelor divine în legendele exoterice
◆ Cronologia brahmanilor
◆ Încercările de a crea omul
◆ Creația primelor rase
◆ Hermafroditul divin
◆ De la rasele semi-divine la primele rase umane
◆ Evoluția mamiferelor animale – prima Cădere
◆ Evoluția finală a omului
◆ Edenuri, șerpi și balauri
◆ „Fiii lui Dumnezeu” și „Insula sacră”
◆ Învățăturile arhaice din Purane și din Geneză
◆ Rasele cu „al treilea ochi”
DOCTRINA SECRETA ne ofera in plus o multime de indicatii ce ne pot fi de un imens folos pentru descoperirea istoriei autentice a raselor umanitatii; mai mult decat atat aceasta ridica valul de alegorie si simbolism si ne reveleaza felurite fatete specifice dar si frumusetea Adevarului Ultim Dumnezeiesc.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0413 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.