Fantana Inaltarii

Fantana Inaltarii
thumb
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - in stoc
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 862

DESCRIERE

Fantana Inaltarii - Brandon Sanderson

…imposibilul a fost atins. Lordul Legiuitor – care se pretindea nemuritor si conducea lumea cu brutalitate de o mie de ani – a pierit.

Elend Venture, noul conducator al lui Luthandel, incearca sa-si mentina puterea, in timp ce aristocratii si negutatorii murmura nemultumiti si doua armate inamice apar la portile orasului…

Fragmente din carte:

…simţi o apăsare bruscă într-o parte şi înjură când îşi pierdu echilibrul, cu punga de monede smucindu-i-se la centură, îi rupse şnurul, lăsându-l pe Allomantul duşman să împingă monedele, azvâriind-o departe de ea.

Asasinii aveau cel puţin un Monedazvârlitor — un Ceţurian care putea să ardă oţel şi să împingă metale. De fapt, doi asasini erau urmaţi de linii albastre, îndreptate către propriile lor pungi cu monede.

Vin se gândi să le întoarcă favoarea, împingându-le pungile de lângă ei, dar şovăi. încă nu era necesar să-şi joace toate cărţile. Monedele lor i-ar fi putut prinde bine mai târziu.

Rămasă fără punguţa ei, nu putea ataca de la distanţă, însă, dacă acţionau ca o echipă închegată, ar fi fost lipsit de sens să-ncerce — Monedazvârlitorii şi Deviatorii lor ar fi fost gata să facă faţă atacului cu monede.

Nici fuga nu era o soluţie. Grupul nu venise numai după ea; dacă fugea, şi-ar fi continuat drumul către adevărata lui ţintă.

Nimeni nu trimitea asasini să ucidă gărzi de corp. Asasinii omorau oameni importanţi. Oameni ca Elend Venture, regele Stăpânirii Centrale. Bărbatul pe care-l iubea.

Vin aprinse fludorul — trupul i se încordă, intră în alertă, deveni primejdios. Patru Brutali în faţă, se gândi, cu ochii la bărbaţii care înaintau.

Arzătorii de fludor aveau să fie inuman de puternici, capabili să supravieţuiască suportând extrem de multă durere fizică. Foarte periculoşi de aproape. Iar cel cu scutul de lemn e Deviator.

Se prefăcu că voia sa înainteze, apropiindu-se. Brutalii se traseră înapoi dintr-un salt. Opt Ceţurieni împotriva unui Născut-din-Ceaţă însemna că aveau o şansă rezonabilă — dar numai dacă erau prudenţi.

Cei doi Monedazvârlitori se retraseră pe marginea străzii, ca s-o poată împinge din ambele părţi. Ultimul bărbat, care stătea liniştit lângă Deviator, trebuia să fie Fumegător — relativ lipsit de importanţă în luptă, rolul lui fiind s-ascundă grupul de Allomanţii duşmani.

Opt Ceţurieni. Kelsier le-ar fi putut face faţă; omorâse un Inchizitor. însă ea nu era Kelsier. încă nu putea spune dacă asta era de rău sau de bine.

Respiră adânc, dorindu-şi să fi avut un strop de atiu la îndemână, şi arse fier. Ceea ce îi permise să Tragă de o monedă din apropiere — una dintre cele care fuseseră aruncate spre ea — în aceeaşi măsură în care oţelul i-ar fi permis să împingă în ea.

Limba: romana
Nr. pagini: 862
Dimensiuni: 14X20
An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0288 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13