Fereastra serviciilor secrete. Romania in jocul strategiilor globale

Fereastra serviciilor secrete. Romania in jocul strategiilor globale
thumbthumb
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 572
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Serviciile văd, ca şi noi, efectele dezastruoase ale guvernărilor din ultimii 30 de ani. Dar ele pot scruta şi neputinţa naţională, « hrănită » de planurile cinice ale marilor puteri, de presiunile şantajiste ale vecinilor şi de toleranţa noastră păguboasă la trădare, incompetenţă, corupţie. De la fereastra lor secretă, peisajul arată mult mai accidentat decât îl ştim, dar atât de clar, încât se zăresc, documentate de arhive, până şi contribuţiile otrăvite ale propriilor lor agenţi. Poate vreun onest proiect de ţară să ignore o asemenea geografie ?

« Anul 1990 i-a prins pe mulţi cu importante lichidităţi. Nu erau neapărat persoane din înalta nomenclatură, ci îndeosebi oameni care – spun ei – s-au descurcat. [...] Posesorii de lichidităţi erau permanent în căutare de oameni siguri, pe care să se poată bizui la punerea pe picioare şi la promovarea afacerilor. Oferta cea mai preţioasă o constituiau foştii ofiţeri de Securitate, apreciaţi ca discreţi, conştiincioşi, modeşti în pretenţii şi disciplinaţi, devotaţi, capabili să înfrunte riscuri şi deprinşi să rezolve situaţii critice. Alianţa puterii economice în curs de afirmare cu „excomunicaţii“ din lumea informaţiilor secrete a stat la baza multor reţete de succes în afaceri, dar a cunoscut şi evoluţii la limita legii ori care s-au constituit în riscuri şi pericole pentru legalitate.

 

Mai cu seamă acolo unde au interferat reţelele internaţionale ale crimei organizate conduse de falşi masoni dar veritabili mafioţi.
După două decenii de continuă deconspirare, supuşi permanent blamului public, suspectaţi de toate relele societăţii şi imperfecţiunile democraţiei, „securiştii“ au devenit imuni. Campania dusă împotriva lor nu face decât să le crească mai departe cota. Aşa s-a ajuns ca valoarea securistului să nu mai poată fi cuantificată. Azi, cine se respectă în România are propriul său securist. Bibelou, mascotă ori talisman !
»

Din cuprins :

Extremismul naţionalist poate învia în criză

Tismăneanu şi Patapievici : sub zodia noilor cominformişti

Destructurarea Securităţii şi profitul economic al acestei afaceri politice

Serviciile secrete româneşti după 1989 sau Dintr-o reformă în alta

Ofiţerii U.M. 0110 « anti-K.G.B. » – primii disponibilizaţi din Serviciul Român de Informaţii

« Apropierea intelectualilor »

Gogu Rădulescu şi « loja de la Comana »

Evenimentele din iunie 1990 – corolar al loviturii de stat militare din decembrie 1989

Pacepa : secret, real, imaginar...

Întâlniri cu Perfidul Albion : Intelligence Service în România

Şcoala de la Păltiniş

Delirul maghiar : propagandă, spionaj şi extremism pentru « Ungaria Sfântului Ştefan »

« Ungaria » din inima României – file din cronologia proiectului neorevizionist

« Autonomia Ţinutului Secuiesc »

Iugoslavia versusRomânia în războiul din umbră

Indice de nume

 

Limba:romana

Nr.pagini:572

Dimensiuni:16x23

An aparitie:2011

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0611 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13