Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii. Vol.10

Filocalia sfintelor nevointe ale desavarsirii. Vol.10
thumbthumb
Preț: 47,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-50-5602-5
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 430
Format: 15X22

DESCRIERE

Sfantul Isaac Sirul. Cuvinte despre sfintele nevointe.

Constituindu-se intr-unul dintre cele mai pretuite texte ale Filocaliei, "Cuvintele ascetice sau Despre nevointa ale Sfantului Isaac Sirul" au fost foarte mult folosite in viata monahismului rasaritean.

"Sfantul Isaac se ocupa in mod deosebit de intens cu patru teme capitale, legate insa de o multime de altele, subordinate acestora: (a) importanta nevointelor si a greutatilor pentru desavarsirea omului, tema in care se manifesta o inrudire cu Marcu Ascetul; (b) importanta smereniei, in a carei descriere e, poate, cel mai mare maestru; (c) rolul cunoscator al "simtirii", in care este un predecesor al Sfantului Simeon Noul Teolog; (d) descrierea insistenta a starii de liniste, strans legata cu cea a rugaciunii neincetate si a dragostei. (...)

Nu cred ca a spus cineva cuvinte mai adanci si mai frumoase despre liniste si dragoste ca Sfantul Isaac Sirul. (...)

Aproape toata opera sa este un poem spiritual de negraita frumusete. Sfantul Isaac ne convinge ca spiritualitatea nu se poate exprima decat in poezie. Poezia e singurul mijloc de a exprima adevarul planului spiritual al existentei. Poezia si adevarul merg impreuna in acest plan." (Pr. Prof. Dr. Dumitru Staniloae)

Limba: romana
Dimensiuni: 15X22

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0417 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.