Hamlet. Antoniu si Cleopatra. Iulius Cezar

Hamlet. Antoniu si Cleopatra. Iulius Cezar
thumbthumb
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 896

DESCRIERE

Hamlet a fost tipărit pentru prima dată în 1603. Este cea mai mare dramă a lui William Shakespeare. Prinţul Hamlet, un intelectual enigmatic, plânge atât moartea tatălui său cât şi noua căsnicie a mamei sale. Spiritul tatălui său i se arată şi îi spune că Claudius, căsătorit cu regina Gertrude, mama lui Hamlet, l-a otrăvit. Hamlet, fascinat de jocurile crude ale spiritului, jură răzbunare. El pune la cale punerea în scena a unei piese vechi a cărei poveste e similară cu cea a lui Claudius. Purtarea lui Hamlet e considerată o nebunie.

El îl ucide pe Polonius, şambelanul curţii, care trăgea cu urechea, aruncându-şi sabia printr-o draperie. Laertes, fiul lui Polonius, se întoarce în Danemarca pentru a-i răzbuna moartea. Ofelia, fiica lui Polonius, îl iubeşte pe Hamlet, dar purtarea sadică şi brutală a prinţului o înnebuneşte.

TragediaAntoniu şi Cleopatra” a apărut prima dată tipărită la 1623. Povestea e inspirată din traducerea lui Thomas North din „Viata lui Marc Antoniu” (Plutarch) şi e bazată pe relaţia dintre Marc Antoniu, general al Romei, şi Cleopatra, Regina Egiptului, până la sinuciderea acesteia. Marea dragoste dintre cei doi are nu doar mare implicaţii sitorice, dar şi tragice asupra vieţilor lor.

Când află de moartea Cleopatrei, Antoniu consideră că nu mai are nici un motiv să trăiască şi îşi roagă prietenul, Eros, sa îl ucidă. Acesta nu poate, în schimb se sinucide el. Apreciindu-i gestul, Antoniu vrea şi el să se sinucidă, dar nu este în stare… În agonia sa, i se pare că Cleopatra e, de fapt, vie…

Tragedia Iulius Cezar se pare ca a fost scrisa la 1599. Ilustreaza complotul împotriva dictatorului roman şi asasinarea acestuia. Shakespeare a scris multe piese inspirate din fapte reale ale istoriei romane. Şi de data aceasta, titlul piesei nu indică personajul principal. Iulius Cezar apare doar între trei scene.

Protagonistul este Marcus Brutus, bunul prieten al lui Cezar, care e frământat de conflictul interior ce se naşte între onoare, patriotism şi prietenie.

Limba:romana

Nr.pagini:896

An aparitie;2009

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0231 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.