Zadarnicile chinuri ale dragostei.Cei doi tineri din Verona

Zadarnicile chinuri ale dragostei.Cei doi tineri din Verona
thumbthumb
Preț: 60,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 688

DESCRIERE

1. „Zadarnicele chinuri ale dragostei“ este adesea apreciata ca fiind una dintre cele mai „flamboaiante“, din punct de vedere intelectual, piese ale Marelui Will. Ea abunda în sofisticate jocuri de cuvinte, calambururi si aluzii literare si este presarata din plin cu inteligente forme poetice.
(Amos News)

2. Mai mult decât o simpla comedie spumoasa, "Cei doi tineri din Verona" ne vorbeste astazi despre pierderea inocentei. Si pe lânga trecerea timpului, brazdata în corpurile noastre, ce poate marca mai mult niste suflete tinere pornite cu entuziasm pe drumul vietii, decât destramarea iluziilor initiale. Trecând de la umorul direct, brutal chiar, la cel subtil si rafinat, de la crizele metafizice ale iubirii la dorinte trupesti patimase, aceasta piesa de tinerete a lui Shakespeare ne poarta prin labirintul sufletului, în care personajele îsi cauta iubirile pierdute si regasite, visele niciodata împlinite.
(Port Ro)

3. Negutatorul din Venetia prezinta destinul unui grup de nobili crestini, suprinsi prin prisma interactiunii lor cu camatarul evreu Shylock. Antonio imprumuta bani de la Shylock pentru a-si ajuta un prieten sarac, pe Bassanio. Iritat de insultele pe care i le aduce Antonio, Shylock pretinde introducerea unor clauze speciale, in cazul in care acesta nu-i va restitui imprumutul la scadenta. In timp ce navele lui Antonio sunt scufundate de o furtuna, Shylock este devastat de fuga fiicei sale. Soseste scadenta imprumutului, iar Shylock isi cere dobanda, sub forma unei bucati din carnea lui Antonio. Bassanio incearca cu disperarea sa-si salveze prietenul de la aceasta soarta tragica, dar ajutorul va veni de unde nimeni n-ar fi crezut.

Limba:romana

Nr.pagini:688

An aparitie;2009

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0242 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.