Incestul sau secretul care distruge - Bruno Clavier , Ines Gauthier

Preț: 40,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9707-53-1
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 192
Format: 13X20

DESCRIERE

Incestul sau secretul care distruge

cum vindecăm traumele provocate de violenţe şi abuzuri sexuale

Bruno Clavier , Ines Gauthier

 

 

O lucrare de referinţă în psihologie, care ne priveşte pe toţi, direct sau indirect. Adevărat manifest pentru eliberarea prin cuvânt şi pentru prevenirea violenţelor sexuale, cartea prezintă mărturii ale victimelor, dar şi soluţii terapeutice. Îi însoţeşte şi îi ajută pe cei abuzaţi, dar îi înfăţişează şi pe abuzatori. Conceptul este susţinut în tandem de doi specialişti renumiţi: Bruno Clavier (care a suferit el însuşi violenţe sexuale, inclusiv episoade de incest) tratează victimele, iar Ines Gauthier încearcă să prevină repetarea unor asemenea atrocităţi, lucrând cu abuzatorii.
    Demersul lor terapeutic (care include şi abordarea transgeneraţională a incestului) îşi propune să dea un sens vieţii celor condamnaţi la o închisoare fizică şi psihică, dar şi să prevină noi abuzuri şi să găsească soluţii pentru suferinţele trăite. Incestul este un act cu atât mai cutremurător cu cât în majoritatea cazurilor este comis de apropiaţi, de persoane cunoscute, în care victimele au deplină încredere. De aici şi amnezia infantilă posttraumatică, foarte greu de vindecat.
    Doar tratând şi înţelegând cum funcţionează celălalt versant al umanului, versantul pervers, dar şi susţinându-i pe cei care au puterea de a mărturisi abuzurile suferite va putea societatea noastră să limiteze propagarea acestui îngrozitor flagel.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Carti Psihologie, Sociologie

Created in 0.0545 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.