Isis Maria Sophia

Isis Maria Sophia
thumbthumb
Preț: 29,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - in stoc
Anul publicării: 2011
Pagini: 212
Categoria: Carti Filosofie

DESCRIERE

Renaşterea femininului ne înconjoară în multe forme, de la mişcarea globală pentru drepturile femeilor până la un interes reînnoit pentru spiritualitatea feminină, Zeiţa şi Maica Divină.

Care este semnificaţia spirituală a acestei renaşteri?

Care este divinul feminin?

Cine este ea?

Pentru Rudolf Steiner ea este Antroposofia (sau Înţelepciunea divină) care a descins din lumea spirituală şi a trecut prin omenire, pentru a deveni acum scopul şi arhetipul înţelepciunii umane în Cosmos.

Cartea conţine cele mai multe referinţe ale lui Steiner despre Sophia. Ni se relevă preocupat de naşterea Sophiei, a Noii Isis şi a înţelepciunii divinului feminin în inimile umane de pe Pământ.

Fiecare capitol explorează diferitele legături ale Sophiei: Sophia şi Isis, Sophia şi Sfântul Spirit, Sophia şi Maria, mama lui Iisus (şi Maria Magdalena), Sophia şi gnostica Achamod, Sophia şi Noua Isis.

Din carte:

Când Iisus din Nazareth a atins vârsta de 30 de ani, acea fiinţă pe care noi o cunoaştem sub numele de Christos a luat în posesie corpurile sale fizic, eteric şi astral.

Această entitate a lui Christos nu se putea încarna într-un corp obişnuit de copil. Ea nu putea intra decât într-un corp pregătit de un Eu extrem de dezvoltat; căci această fiinţă christică nu mai fusese încarnată înainte în lume într-un corp fizic. Astfel, începând cu al 30-lea an, avem de-a face cu Christos în Iisus din Nazareth.

Ce s-a petrecut deci în realitate?

In fapt, partea corporală a lui Iisus din Nazareth, părăsită de Eul său, era atât de matură, atât de perfectă, încât în ea putea să pătrundă Logosul solar, entitatea celor şase Elohimi, pe care noi i-am descris ca fiind entitatea spirituală a Soarelui.

Această entitate s-a putut încarna pentru trei ani în această corporalitate, a putut să devină carne. Logosul solar, Spiritul Sfânt însuşi, care străluceşte prin iluminare în om, se coboară pe Pământ; Eul lumilor, Eul cosmic, apare pe Pământ şi cel care vorbeşte de acum înainte timp de trei ani din corpul lui Iisus din Nazareth este Logosul solar.

Christos vorbeşte din corpul lui Iisus în cursul celor trei ani. Acest fenomen este indicat în Evanghelia după Ioan, dar şi în celelalte Evanghelii, prin coborârea porumbe-lului, a Spiritului Sfânt în Iisus din Nazareth.

In esoterismul creştin acest lucru se exprimă spunând că în acest moment Eul lui Iisus din Nazareth părăseşte corpul său şi că, de acum, cel care vorbeşte din el pentru a ne instrui şi a acţiona este Spiritul lui Christos. In sensul Evangheliei după Ioan, acesta este primul eveniment care a avut loc. Christos se află deci acum în corpul astral, în corpul eteric şi corpul fizic al lui Iisus din Nazareth. El acţionează, în sensul pe care l-am descris, până la Misteriul de pe Golgota…

Limba:romana

Nr.pagini:212

Dimensiuni:13x20

An aparitie:2011

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.1086 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.