La Medeleni 3 Vol.

thumbthumb
Preț: 58,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2011
Pagini: 207+367+271
Format: 13X20
Categoria: Carti Scolare

DESCRIERE

...''La Medeleni 3 Vol.


Intaiul volum din ciclul La Medeleni, organizeaza intr-o forma mai obiectiva indeciziunea sufletului infantil.

Copilul se naste fara o constiinta limpede de sine si fara simtul realului. neputand face diferenta intre spirit si materie, intre vis si realitate, el e animist. Eroii fiind copiii nu putem vorbi despre caractere, despre creatiuni de oameni.

Copiii nu sunt o miniatura a oamenilor de mai tarziu, precum samanta nu este miniatura copacului care va deveni. Neavand constiinta clara de sine, copii n-au caracter si nu pot intra decat intr-o tipologie temperamentala, ale carei prime doua categorii sunt cele doua sexe.

Viata instinctuala nu este se desfasoara in seria masculina si cea feminina, cu mici nuante de stil fiziologic pe baza caruia se vor delimita mai tarziu individualitatile celor trei copii. in drumul lor spre diferentiere, copiii isi descopera si isi exerciteaza, prin joc functiunile de mai tarziu.

Cand Danut isi da seama ca este o existenta aparte in Univers, incepe sa incerce sentimentul vaninitatii si sa se simta o forta:

...fragment

“-D-apoi nu te doboara, boierule, namila asta? –intreaba unul dintre tarani.

-Pe mine?“

El are gravitatea individului care lupta:

“Stai, mama, nu vezi ca am treaba!”

Incepe sa incerce orgoliul viril:

“- Voi...- le spune el surorolor cu dispret- voi sunteti niste fete.”
... ... ... ... ...

, autorul romanului “La Medeleni” s-a nascut la Iasi pe 6 ianuarie 1897 si a murit pe 3 februarie 1954.Ionel Teodoreanu a fost considerat de multi unul dincei mai originali autori.

El a avut o memori buna a copilariei, ca si Ion Creanga si de aceea in romanul “La Medeleni” a descris o parte a vietii lui. Pe langa aceasta opera, autorul a mai scris si alte romane precum: “Turnul Milenii”, “Bal Mascat”, “Secretul Anei Florentin” si altele. Prima lui opera literara a fost “Ulita copilariei”, care a fost publicata in anul 1923. Opera “La Medeleni” a fost a doua opera literara a vietii sale, fiind publicata intre anii 1925-1927.

La Medeleni - Volumul I. Hotarul nestatornic
La Medeleni - Volumul II. Drumuri
La Medeleni - Volumul III. Intre vanturi

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0545 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.