Londra. Biografia unui oraș

Londra. Biografia unui oraș
Preț: 95,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-1475-7
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 672
Format: 150 x 225

DESCRIERE

Londra. Biografia unui oraș

Peter Ackroyd

„... În fiecare pagină pulsează viața unuia dintre cele mai mari orașe ale lumii." – The New York Times Book Review

Renumitul istoric, romancier, poet și jurnalist Peter Ackroyd ne poartă într-o călătorie istorică, geografică și imaginară prin metropola londoneză. Pendulând cu o ușurință uimitoare între prezent și trecut, Ackroyd ne călăuzește prin vremuri dominate de ciuma necruțătoare, incendii și inundații, crimă și pedeapsă, sex și spectacol. Aduce la viață pentru cititori străzile în continuă schimbare și ne arată ce sălășluiește dedesubtul și deasupra noastră. Biografia pe care Peter Ackroyd o face acestui oraș fabulos este la fel de bogată în detalii și emană la fel de multă vitalitate precum Londra însăși.

„Vor exista anomalii și contradicții — Londra e atât de vastă și de neînfrânată, încât conține

de toate —, la fel cum vor exista șovăieli și ambiguități. Dar vor fi și momente de revelație, când orașul va fi văzut adăpostind secretele lumii umane. Atunci este înțelept să te pleci în fața grandorii. Așadar, plecăm la drum cu nerăbdare, cu piatra de hotar indicând înaintea noastră: Către Londra." – Peter Ackroyd

„Dacă Londra și-ar fi putut alege cronicarul, cu siguranță acesta ar fi Peter Akroyd." – Vanity Fair

„Nu este nicio exagerare să spunem că «biografia Londrei» este cartea de căpătâi a acestui

oraș." – Daily Mail

„Menirea fundamentală a lui Peter Ackroyd a fost să scrie această lucrare. O reușită monumentală." – Sunday Telegraph

„Nu veți găsi o carte mai profundă și mai vizionară despre un loc pe care credeam că îl cunoaștem." – Observer

„Demersul lui Peter Ackroyd își croiește drum printer secole de istorie ca să scoată la lumină sute de orașe cuprinse într-unul singur." – The Times

„Peter Ackroyd este cel mai de seamă biograf al Londrei." – Independent

Peter Ackroyd este o figură marcantă a culturii și literaturii engleze. Istoric, biograf, romancier, poet și jurnalist, și-a consacrat o mare parte a activității sale istoriei și culturii Londrei. Pentru romanele și biografiile dedicate unor mari personalități, precum William Blake, Charles Dickens, T.S. Eliot, Charlie Chaplin, Alfred Hitchcock sau Sir Thomas More, a fost recompensat cu nenumărate distincții, printer care Somerset Maugham Award, Whitbread Biography Award, Guardian Fiction Prize, iar în 1987 a fost nominalizat la Booker Prize. În 1984 a fost ales membru al Societății Regale de Literatură, iar în 2003 a fost numit Comandor al Ordinului Imperiului Britanic.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0280 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.