Manual de Matematică clasa a 5-a

Manual de Matematică clasa a 5-a
Preț: 31,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 232
Categoria: Manuale Scolare

DESCRIERE

Manual de Matematică clasa a 5-a

Ion Cicu, Ștefan Smarandache, Ioana Iacob, Răzvan Ceucă

 
 

Detalii tipar: Volumul conține 232 pagini,  în 16 unități de învățare. Fiecare unitate de învățare cuprinde: secțiune de predare, secțiune de recapitulare, secțiune de evaluare, secțiune de ameliorare și dezvoltare.

Detalii digital: Varianta digitală conține 100 de imagini, diagrame, desene, 55 de filme și animații create ca suport pentru predare și proiecte și 30 simulări, jocuri educative și experimente.

Cele două versiuni formează un întreg, împletindu-se armonios pentru o învățare eficientă.

 • Peste 1400 de exerciții și probleme, inclusiv probleme rezolvate.
 • Metode clasice, învățarea prin descoperire, învățarea prin cooperare, problematizarea și rezolvarea de probleme.
 • Conținuturile pornesc de la realitatea înconjurătoare și fac apel la abordări interdisciplinare (Matematica în Geografie, Matematica în Științele Naturii, Matematica în magazine etc.).
 • Suport pentru activități remediale, de fixare sau de progres, prin intermediul secțiunii Exersezi și corectezi.
 • Conținuturile pornesc de la realitatea înconjurătoare și fac apel la abordări interdisciplinare (Matematica în Geografie, Matematica în Științele Naturii, Matematica în magazine etc).
 • Probele de evaluare elaborate la sfârşitul fiecărei unităţi de învăţare conţin itemi de diverse tipuri (obiectivi, semiobiectivi şi subiectivi) + sugestii de fixare, remediere și progres.
 • Ghid pentru profesor: structura fiecărei lecții îi sugerează profesorului o abordare didactică, iar anumite probleme, în funcție de interesul elevilor, îl ajută să dezvolte o anumită temă sau să introducă noțiuni noi, necuprinse în programa școlară.

Manualul școlar este conceput din perspectiva educației centrate pe elev. Întregul conținut al manualului asigură implicarea activă și conștientă a elevului în propria sa formare intelectuală și socio-emoțională. Problemele rezolvate reprezintă un adevărat sprijin în demersul de învățare a matematicii.

Activitățile de predare-învățare, tehnicile și instrumentele de evaluare sunt gândite și construite în funcție de competențele care trebuie dezvoltate elevilor, precum și de relevanța lor în viața cotidiană. Manualul promovează exersarea obișnuinței de a recurge la modele matematice în abordarea unor situații cotidiene sau pentru rezolvarea unor probleme practice.

În cadrul manualului INTUITEXT găsim metode de evaluare, precum:

 • Proiectul - metodă complexă de evaluare, care facilitează utilizarea unor metode de muncă specifice, tehnici de elaborare și de execuție a unor lucrări practice, stimulează creativitatea, exersează gândirea critică, cultivă încrederea în forțele proprii.
 • Portofoliul -  metodă de evaluare care îi oferă elevului ocazia să-și observe progresul.

Prin îmbinarea metodelor tradiționale și complementare de evaluare, elevul este implicat  în aprecierea propriei performanțe, asigurând conștientizarea demersului său cognitiv și permițând găsirea soluțiilor (cu sprijinul cadrului didactic) pentru a-și regla propria învățare.

Manualul de Matematică vine în continuarea materialelor INTUITEXT pentru ciclul primar.

Manualul de Matematică pentru clasa a V-a este conform cu Programa școlară pentru disciplina matematică, anexă la OMEN nr. 3393 din 28.02.2017.

Prin maniera atractivă, modernă și creativă în care este conceput, prin ancorarea în realitățile actuale ale societății, manualul depășește statutul de instrument de lucru care facilitează predarea-învățarea-evaluarea, întrunind și calități care ar putea să îl transforme într-un prieten fidel alături de care elevul explorează, se joacă, învață, se bucură, dezleagă enigme, descoperă și crește.

Manualul digital INTUITEXT pentru Matematică clasa a V-a este:

 • Ușor de utilizat,
 • Atractiv,
 • Ușor de înțeles,
 • Urmează îndeaproape versiunea tipărită a manualului,
 • Oferă, prin interactivitatea sa, șansa unei învățări personalizate.

Manualul este astfel conceput încât, la introducerea unei noțiuni, elevul să nu fie obligat să dea pagina; fiecare lecție se desfășoară pe două pagini, față în față.

Manualul cuprinde conţinuturi abordate din perspectiva învăţării diferenţiate. Pentru toate competențele specifice, conţinuturile sunt prezentate de la simplu la complex, cerinţele propuse au grade diferite de dificultate.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0252 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.