Mari pacaleli si tepe istorice suferite de romani - Dan-Silviu Boerescu

Mari pacaleli si tepe istorice suferite de romani - Dan-Silviu Boerescu
Preț: 19,99 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069923238
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Mari pacaleli si tepe istorice suferite de romani

Dan-Silviu Boerescu

De la teapa bine ascutita din lemn cu care Vlad „Tepes” isi pedepsea in modul cel mai barbar inamicii interni sau externi la „tepele” suportate de romani dupa 1989, intre care falimentul unei uriase banci de stat si binecunoscutele scheme piramidale tip Caritas, putem observa o tulburatoare fatalitate istorica: ca intr-un banc cu Bula, chiar daca te ocoleste de mai multe ori, pana la urma teapa nu te va ierta si tot se va infige in locul cel mai sensibil, cu putinta, fie el in sale sau in portofel…
Tepele lui Tepes Voda
De la Paracelsus la Andronic si Zodiasu – alchimistii romani care au inventat „apa de aur”
Piata de opere de arte false din Romania – 8. 000 de tablouri de „Grigorescu”
Falsa moarte a poetului Dimitrie Stelaru
Scandalul „Caritas” – cea mai mare inginerie financiara a revenirii la democratie
Gerald, Mondoprosper si alti urmasi ai schemei Caritas. Fenomenele Bancorex, SAFI si FNI
Colectia ISTORII SECRETE (60 de volume)
Am fost prea multa vreme prizonierii stereotipurilor patriotarde din manualele de istorie, care au falsificat – vreme de mai multe generatii – semnificatia unor fapte si evenimente care ne definesc ca popor. Uneori, trucajele propagandistice s-au realizat prin omisiune, alteori prin folosirea de clisee specifice luptei de clasa de inspiratie sovietica.
Insa, in momentul de fata, cand accesul liber la informatie nu mai este o utopie, putem puncta altfel o sumedenie de episoade istorice si putem privi personajele exponentiale ale diferitelor epoci in toata complexitatea lor umana, fara teama de a deveni culpabili in ochii cenzurii, dar si cu riscul inerent de a soca nationalistii, protocronistii sau extremistii, indiferent de culoare lor politica.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0192 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.