Marile cutremure din istoria Romaniei si previziuni despre urmatoarea catastrofa seismica - Dan-Silviu Boerescu

Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069922187
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Marile cutremure din istoria Romaniei si previziuni despre urmatoarea catastrofa seismica

Dan-Silviu Boerescu

Seara de 4 martie 1977 a fost cea mai tragica din istoria recenta a Romaniei. Bucurestiul – dar si Zimnicea – a cunoscut un cutremur devastator, cu circa 1. 600 de morti inregistrati initial (desi se spune ca cifra reala ar fi fost, in realitate, cu mult mai mare, ea fiind intentionat diminuata de aparatul de propaganda al lui Ceausescu).
Un asemenea dezastru s-ar putea repeta, practic, oricand, iar specialistii nu s-au pus de acord in privinta iminentei unui nou cutremur. Daca, intr-adevar, acesta se va produce in viitorul apropiat si va avea, asa cum se estimeaza, o magnitudine in jurul a 8 grade pe scara Richter, consecintele ar fi incalculabile, tinand cont ca majoritatea cladirilor vechi nu au fost consolidate, iar multe dintre cele noi sunt prost construite.
Insa, cutremurele din Romania sunt ele, toate, fenomene naturale sau nu cumva unele – precum seria incredibila de 300 inregistrate intr-un interval scurt in toamna lui 2013 – sunt, de fapt, provocate de asa-zisul „razboi geofizic” despre care se vorbeste tot mai insistent?!?…
Seismicitatea Romaniei – nesansa mioritica a Curburii Carpatilor
Cutremurul din 1802, cand s-a prabusit Turnul Coltei, si alte nenorociri provocate de „blestemele Domnului”
Seismul din 1940 sau un dezastru national nu vine niciodata singur
4 martie 1977 – cea mai groaznica seara din istoria Bucurestilor
„Vin tancurile!” Dupa „Duminica Orbului”, cutremurele din 1990
Razboiul geofizic si alte teorii ale conspiratiei legate de cutremurele din Romania
Avertismentul lui Arsenie Boca
Predictii pentru un nou episod seismic devastator in Romania
ANEXA. Cronologia principalelor cutremure din Romania in perioada 1022-2018
 
Colectia APOCALIPTICA (8 volume)
 
In istoria lor tumultuoasa si contradictorie, adesea confiscata si falsificata de literatura de propaganda, Romania si romanii s-au confruntat cu nu putine scene si situatii apocaliptice. De multe ori, dintr-o ipocrita „pudoare istorica” s-a preferat trecerea lor cu vederea sau exilarea lor in paginile ingalbenite de trecerea vremii ale unor cronici si documente de arhiva nefrecventabile.
Democratizarea accesului la multe dintre informatiile „clasificate”, „secrete”, petrecuta in ultimele decenii, a scos din nou la lumina – chiar daca una crepusculara! – o serie de intamplari, dezastre si catastrofe tinute multa vreme sub obroc si ocultate cu buna stiinta.
Poate ca acum este momentul sa le dezambiguizam si sa incercam sa invatam ceva din aceste pagini intunecate ale unei istorii vremelnic trunchiate…

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0548 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.