Marile familii boieresti. Istorii incredibile cu parfum de razboi si pace - Dan-Silviu Boerescu

Preț: 19,99 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069923221
Editura:
Anul publicării: 2019
Pagini: 160
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Marile familii boieresti. Istorii incredibile cu parfum de razboi si pace

Dan-Silviu Boerescu

Bibestii, Vacarestii, Ghiculestii si Balacenii au dat istoriei moderne si culturii Tarilor Romane un numar impresionant de domnitori, prim-ministri, politicieni si dregatori, dar si numerosi scriitori, academicieni, exploratori, sportivi si, chiar, un prim mare si controversat cronicar monden (acuzat, intre altele, ca era un soi de „drag queen” dambovitean). Istoria marilor familii boieresti din Romania se suprapune istoriei tragice si, adesea, tenebroase a Principatelor si a Regatului, fara a lipsi vreunul din ingredientele picante de rigoare: aventuri erotice, bogatii, „urzeli ale tronurilor”, crime sau extravagante nemaiintalnite…
Beiul de Samos, Dora dʼIstria, Monseniorul Vladimir si ceilalti Ghiculesti in cautarea numarului de aur
Prin ultimul reprezentant de vaza al lor, boierii pamanteni din familia Bibescu ajung sus de tot, aproape de stratosfera
„Urmasilor mei Vacaresti, las voua mostenire…” emanciparea simtirii romanesti si a moravurilor paradoxala cinstire
Saga Balacenilor vazuta prin ochii ultimului aristocrat roman autentic
Colectia ISTORII SECRETE (60 de volume)
Am fost prea multa vreme prizonierii stereotipurilor patriotarde din manualele de istorie, care au falsificat – vreme de mai multe generatii – semnificatia unor fapte si evenimente care ne definesc ca popor. Uneori, trucajele propagandistice s-au realizat prin omisiune, alteori prin folosirea de clisee specifice luptei de clasa de inspiratie sovietica.
Insa, in momentul de fata, cand accesul liber la informatie nu mai este o utopie, putem puncta altfel o sumedenie de episoade istorice si putem privi personajele exponentiale ale diferitelor epoci in toata complexitatea lor umana, fara teama de a deveni culpabili in ochii cenzurii, dar si cu riscul inerent de a soca nationalistii, protocronistii sau extremistii, indiferent de culoare lor politica.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0773 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.