Medicina interna pentru cadre medii

Medicina interna pentru cadre medii
thumbthumb
Preț: 84,90 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2009
Pagini: 952
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Corneliu Borundel este doctor in medicina si medic primar. Colaboratorii sai la alcatuirea lucrarii sunt: C. Bogdan, doctor in medicina; P. Ciocalteu, doctor in medicina, medic primar; S. Diacicov, medic primar; M. Draghici, medic primar; M. Ionescu, medic primar; Madeleine Maicanescu-Georgescu, doctor in medicina, medic primar; N. Neicu, doctor in medicina, medic primar; Valentina Neicu, medic primar; T. Procopiescu, medic specialist.
Chemate, in urma examenului medical - actul prestat de medic -, sa duca la indeplinire un volum imens de practici si actiuni, care constituie ingrijirea bolnavului in toata complexitatea sa, cadrele medicale medii din sistemul sanitar (policlinici, circumscriptii sanitare, unitati spitalicesti) trebuie sa manifeste un nivel superior de intelegere si interpretare, ca urmare a insusirii unei pregatiri de baza si tehnico-profesionale tot mai extinse.
Rod al colaborarii unui prestigios colectiv de autori (medici de diferite specialitati), a carui coordonare a fost asigurata de medicul Corneliu Borundel, Manualul este circumscris sarcinii de baza a cadrului medical cu pregatire medie, de asigurare a conditiilor optime de ingrijire a bolnavului (ingrijirea medicala propriu-zisa, atributiile igienico-sanitare, organizatorice, educative si gospodaresti), insistand asupra necesitatii ca acesta sa-si insuseasca, cat mai profund si mai rapid, cunostinte si practici de specialitate si sa-si manifeste receptivitatea fata de stiinta si fata de nou.Informatiile - revizuite, adaugite si actualizate conform ultimelor cercetari stiintifice intreprinse in diversele specialitati ale medicinei interne si expuse la un nivel elevat, dar comprehensibil - acopera cele mai diverse aspecte ale activitatii de zi cu zi ale asistentei medicale: examinarea, urmarirea evolutiei bolilor si metodele de tratament specifice, cat si repere ale stabilirii contactului cu bolnavii si ale posibilitatilor de recuperare dupa boala.

Cuprins:

Introducere in medicina interna;

Bolile aparatului respirator;

Bolile aparatului cardiovascular;

Bolile aparatului digestiv;

Bolile ficatului;

Bolile cailor biliare;

Bolile pancreasului;

Bolile peritoneului;

Bolile aparatului urinar;

Bolile sangelui si ale organelor hematopoietice;

Reumatismul;

Bolile de nutritie;

Bolile prin carente vitaminice;

Intoxicatiile acute;

Notiuni de endocrinologie;

Notiuni de neurologie;

Notiuni de psihiatrie;

Notiuni de geriatrie;

Notiuni de radiologie;

Notiuni de balneo-fizioterapie;

Bibliografie

Limba: romana

Nr.pagini: 952

An aparitie: 2009

Dimensiuni: 23x16

ISBN: 978-973-571-925-8

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0429 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.