Mitza Bricard, muza lui Dior, si alte romance care au rescris istoria modei - Dan-Silviu Boerescu

Mitza Bricard, muza lui Dior, si alte romance care au rescris istoria modei - Dan-Silviu Boerescu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069921135
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 152
Categoria: Carti istorie

DESCRIERE

Mitza Bricard, muza lui Dior, si alte romance care au rescris istoria modei

Dan-Silviu Boerescu

Mitza Bricard – designer de pălării, stilist, a fost șefa departamentului de creație a casei Dior. În anii ’50, Mitza era tot timpul în preajma lui Christian Dior, fiindu-i și prietenă bună. Despre ea, Dior spunea: „Este una dintre acele persoane rare pentru care eleganța este singura rațiune de a trăi”.

Mitza Bricard umplea saloanele pariziene cu bârfe și povești de-amor. Încă din anii 1930, tabloidele relatau despre extravaganța acestui personaj care nu purta niciodată lenjerie intimă și își trăgea cu nonsalanță rochiile atent croite și cămășile delicate direct pe pielea goală. Jurnalele relatau despre poveștile ei amoroase, multe dintre ele sfârșindu-se în scandaluri pătimașe cu iubiți mult mai tineri decât ea. Iar articolele dedicate modei analizau bijuteriile scumpe și somptuoase care îi dădeau o notă de personalitate în plus. Ea a fost aceea care a impus în moda pariziană culoarea lila. Se spune că Mitza avea mereu la încheietura mâinii o eșarfă mică, „leopard”, pentru a acoperi o cicatrice, semnul durerii unei mari iubiri. Turbanul, șiragul cu perle, pantofii stiletto făceau parte din recuzita sa zilnică și personală. Întrebată de presă care sunt florile sale preferate, Mitza a răspuns fără să clipească, sau să se gândească macar o secundă: Cartier!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0200 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.