Nadia Comaneci. Povestile ascunse in spatele unei biografii unice - Dan-Silviu Boerescu

Nadia Comaneci. Povestile ascunse in spatele unei biografii unice - Dan-Silviu Boerescu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069920725
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 152
Categoria: Memorii/Jurnale

DESCRIERE

Nadia Comaneci. Povestile ascunse in spatele unei biografii unice

Dan-Silviu Boerescu

În 1976, la Olimpiada de la Montreal, obține prima notă de 10 din istoria gimnasticii. Tabelele electronice de afișaj nu erau prevăzute pentru această eventualitate, așa că pe displayuri a apărut… 1. 00!
Devenită cea mai faimoasă sportivă a lumii, va avea de înfruntat ostilitatea arbitrelor sovietice, echipa fiind chiar retrasă de la un campionat european din acest motiv.
În țară, adolescenta ajunge subiectul unor bârfe sentimentale succesive, care-i leagă numele de presupuși iubiți (nedovediți, însă, vreodată), precum Nicu Ceaușescu, Ștefan Bănică Jr., Ion Dolănescu sau Gheorghiță Geolgău și nu numai…
Pe 29 noiembrie 1989, trece clandestin granița în Ungaria și, apoi, fuge în America, ajutată de un personaj misterios – Constantin Panait (căsătorit, cu patru copii), în prima lună petrecută peste Ocean, cei doi locuind împreună, într-o cameră de hotel, așa cum a relatat New York Times. Ulterior, Nadia si Panait s-au separat, iar fosta mare sportivă s-a măritat cu americanul Bart Conner, și el un gimnast renumit.
Peste ani, i s-a refuzat intrarea în Comitetul Internațional Olimpic. În 1999, o tentativă a revistei Playboy de a o avea pe prima copertă a ediției române este declinată de Zeița de la Montreal…

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0220 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.