Numerologie si Destin
23,80 lei
PRP: 28,00 lei

Numerologie si Destin

PRP: 28,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 23,80 lei
Diferență: 4,20 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786066391290
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 222
Format: 14X20

DESCRIERE

Numerologie si Destin

Valeriu Pănoiu

 
 
Convins că genialitatea constă în simplitate și că întrebările existențiale își conțin răspunsul în simboluri aflate la vedere, cum ar fi numerele, autorul realizează conexiuni ingenioase și reușește să găsească cel mai accesibil limbaj pentru a explica pe înțelesul tuturor informații pline de sens ce cuprind însuși sensul vieții.

Abordarea generală a numerologiei, cu firele ce o leagă de ştiinţele exacte (matematică) şi, în egală măsură, de științele ezoterice, continuă cu studiul numerologiei personalității, mai degrabă un studiu de psihologie fundamentată pe spiritualitate și tradusă prin coduri numerice, ajungând la ramificațiile numerologiei aplicate în viața de zi cu zi.

Spre deosebire de astrologie, numerologia este o ştiinţă mai abstractă, pe o treaptă superioară de sinteză, implicit mai sentenţioasă, informațiile fiind mai directe și mai clare. Astrologia ne spune de ce ni se întâmplă ceea ce ni se întâmplă, fiind o știință a conștientizării; numerologia este o ştiinţă a acordării cu ritmurile cosmice, a sincronizării conștiente cu întregul Univers.
 
Din carte:
 
Dc exemplu, in plan divin exista:
 
1.    Dumnezeu Tatăl
2.    Dumnezeu Fiul
3.    Duhul Sfânt
 
In planul uman, există:
 
1.    Tatăl (bărbatul)
2.    Mama (femeia)
3.    Copilul
 
Modelul ternar se regăseşte oriunde in natura, atât in interiorul, cât şi în exteriorul omului. De exemplu, celula are trei constituenţi: membrană, citoplasmă şi nucleu. La un nivel superior de organizare, corpul unui mamifer are ţesuturi, organe şi aparate (sau sisteme) - din nou, trei elemente.
 
Întorcându-ne la om, identificăm trei corpuri subtile, intr-o clasificare ce reconciliază concepte acceptate de teologic (Spiritul), psihologie (Sufletul) şi ştiinţă (corpul fizic):
 
1.    Corpul spiritual — scânteia divină din noi
2.    Corpul astral - sufletul
3.    Corpul fizic
 
Ca o paranteză, această structură ternară a omului este motivul pentru care, de exemplu, medicina alopată mi are aceeaşi rată de succes ca terapiile accesibile incă din cele mai vecia timpuri: întrucât medicina modernă tratează preponderent efectul problemelor medicale şi nu merge la cauză.
 
Ori, in fapt, ori de câte ori ne îmbolnăvim, pe undeva noi am comis o greşeală spirituală, după care a urmat un gând negativ, apoi o emoţie puternică negativă care, in cele din urmă, s-a somatizat (a indus boala in corp).
 
Din perspectivă ezoterică, primele nouă numere ajung să se reducă, în fapt, la primele trei.
 
La bază stau:
 
1 - originea tuturor monerelor. Divinitatea, masculinul.
principiul activ,
2    - relaţia de opoziţie, creaţia, femininul, pasivul,
3    - relaţia dintre 1 şi 2.
 
De aceea, Pitagora vedea in 12 numărul care exprimă întregul Univers: Dumnezeu alături de materie, deci împreună cu creaţia Sa. Iar 1 adunat cu 2 dă 3, deci numărul care reconcili-ază cele două contrarii (planul divin şi planul manifestării).
 
Şi nu întâmplător există, de exemplu, 12 zodii (în niciun caz 13). Creaţia presupune perfecţiune şi simetrie în tot ceea ce există.
 
Demonstraţia reducerii primelor 9 numere la doar 3 o regăsim la Papus (pseudonimul lui Gerard Encausse), ocultist francez de origine spaniolă (1865-1916), care explică numero-logic istoria organizării sociale a omenirii:
 
1    - unitatea, omul
2    - opoziţia faţă de unitate - femeia
3    - rezultatul opoziţiei
4    - unitate de rang superior - familia
5    - opoziţie/rivalităţi între familii
6    - relaţii intre familii - caste
7    - unitate de ordin superior - tribul
8    - opoziţie nivalităţi intre triburi
9    - relaţii intre triburi - naţionalităţi
10   - Statul/naţiunea.
 
Urmărind coloanele de sus în jos, se observă că numarul 4 redevine o unitate la un nivel superior de organizare. Numărul 4 include primele 3 numere, demonstrând ceea ce iu ezoterism explică reducerea Ternarului (3) pe calea Cuaternalului (4) la simplitatea Unităţii (1). Adunând primele patru niunere, se obţine 10, adică un nou 1, pe altă vibraţie. De fapt toate cele nouă numere principale se reduc la primele trei, care in esenţa lor se resorb in 1. Numărul 5 este de fapt un 2 pe un nivel mai înalt, este un 6 de ordin superior ş. a. m. d...
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0527 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.