Periodizarea. Teoria și metodologia antrenamentului

Periodizarea. Teoria și metodologia antrenamentului
Preț: 149,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786067892598
Editura:
Anul publicării: 2021
Pagini: 392
Format: 220 x 280
Categoria: Carti Diverse

DESCRIERE

Periodizarea. Teoria și metodologia antrenamentului

Dr. Tudor O. Bompa, Carlo A. Buzzichelli

„Stimați cititori din țara mea, sunt încântat să vă prezint cartea mea de suflet, cu speranța că o să vă ajute la descifrarea unor secrete ale antrenamentului științific și metodic." - Tudor O. Bompa

Învățați să maximizați efectul antrenamentului!
Periodizarea prezintă cele mai noi elemente ale teoriilor lui Tudor Bompa, care vă vor ajuta să elaborați planuri de antrenament ce sporesc abilitățile sportive și asigură performanța de vârf. Cartea conține o discuție amplă asupra periodizării și include:
• o trecere în revistă a istoriei, termenilor și teoriilor periodizării;
• discuții despre importanța elaborării de planuri anuale specializate pe sporturi și competiții;
• un capitol despre integrarea abilităților biomotrice în antrenament;
• noi informații cuprinzătoare despre sesiunile de antrenament, microcicluri și macrocicluri;
• un capitol extins despre metodele de dezvoltare a forței musculare;
• explicații detaliate despre antrenamentul pentru viteză și agilitate.

Dr. Tudor O. Bompa locuiește în Canada și a transformat radical metodele occidentale de antrenament prin teoria revoluționară a periodizării introdusă în România în 1963, care a dus la dominația țărilor est-europene în sport în anii 1970 și 1980. În 1988, Bompa a aplicat principiile periodizării în bodybuilding și a antrenat 11 medaliați olimpici (patru medalii de aur). Cărțile lui au fost traduse în 19 limbi și sunt folosite în peste 180 de țări pentru antrenamentul sportivilor și instruirea și certificarea antrenorilor. Activitatea sa a fost recunoscută de numeroase organizații sportive, inclusiv de Comitetul Olimpic Internațional.

Carlo A. Buzzichelli este doctorand la Institutul Superior de Educație Fizică și Sport din Havana, antrenor profesionist de pregătire fizică și condiționare sportivă, consultant al echipei olimpice cubaneze de atletism și profesor-asistent la Universitatea din Milano. A participat ca antrenor la Campionatele mondiale de atletism din 2003 și 2017 și la Jocurile Olimpice de vară din 2016.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0263 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.