Platon, Opera integrală (volumul 2)

Platon, Opera integrală (volumul 2)
PRP: 95,00 lei
?
Acesta este Prețul Recomandat de Producător. Prețul de vânzare al produsului este afișat mai jos.
Preț: 90,00 lei
Diferență: 5,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-973-50-7401-2
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 688
Categoria: Carti Filosofie

DESCRIERE

Opera integrală (volumul 2)

Platon

 

Dialogurile cuprinse în volumul de faţă ţin de așa-numita primă perioadă de tranziţie și de perioada de maturitate a lui Platon (vezi POI, 1, p. 21), fiind astfel mai târzii decât cele cuprinse în primul volum.

 

O precizie prea mare în datarea relativă sau absolută a fiecărui dialog este aproape imposibilă, dovadă controversele dintre specialiști pe această temă. Prin urmare, ordinea din volum aproximează ordinea cronologică reală.

 

În unele dintre aceste dialoguri (Phaidon, Banchetul), Platon oferă versiuni ale „teoriei formelor“, în altele susţine teoria învăţării ca „reamintire“ (Menon, Phaidon). E foarte probabil că deja începuse să predea la Academie și discuta despre aceste teorii esenţiale din filozofia sa, argumentând în favoarea lor și răspunzând la obiecţii (POI, 1, p. 21). În ansamblu, dialogurile din volum conţin o mare varietate tematică – metafizică, logică, etică, etimologie, retorică, politică. Ele sunt în continuare (ca și în faza anterioară) centrate în jurul spuselor și actelor lui Socrate, rămas personajul principal; iar în Phaidon asistăm la ultimele sale ceasuri.


CUPRINS:
Euthydemos

Cratylos

Gorgias

Menexenos

Menon

Phaidon

Banchetul (Symposion)

Anexa1 (Gorgias)
Anexa2 (Menon)
Note
Lista abrevierilor bibliografice

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0175 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.