Poti sa-ti vindeci inima

Poti sa-ti vindeci inima
-10%
thumbthumb
Preț: 19,80 lei
22,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Autor:
Editura:
Anul publicării: 2014
Pagini: 212
Format: 13x20

DESCRIERE

Poti sa-ti vindeci inima. Regăsirea stării de pace interioară după o despărţire, un divorţ sau moartea unei persoane dragi - Louise L. Hay, David Kessler


…in cartea Poţi să-ţi vindeci inima, renumita autoare în domeniul dezvoltării personale Louise L. Hay şi nu mai puţin cunoscutul expert în domeniul durerii şi doliului discută împreună despre subiectul vindecării după o pierdere grea.


Louise şi David comentează emoţiile şi gândurile care apar de regulă atunci când suntem părăsiţi de un partener de cuplu, când divorţăm sau când ne moare cineva apropiat.

Prin fuziunea perfectă între afirmaţiile şi învăţăturile lui Louise despre puterea gândurilor, pe de o parte, şi expertiza lui David, care a lucrat foarte mulţi ani ca şi consilier al celor îndoliaţi, pe de altă parte, această carte remarcabilă te va inspira să îţi schimbi radical modul de a gândi, astfel încât să atragi în viaţa ta o iubire şi o bucurie profunde.

Citind cartea Poţi să-ţi vindeci inima, vei afla că viaţa nu se opreşte după o pierdere grea.

În acest scop, cartea te va învăţa:

Să îţi dezvolţi compasiunea şi conştiinţa de sine;

Să îţi cultivi rezistenţa interioară, pentru a putea face faţă şi altor tipuri de pierdere sau provocări ale vieţii;

Să spui adio unui animal de companie, să îţi găseşti pacea după pierderea unei slujbe, să te împaci cu ideea unei boli care îţi pune în pericol viaţa şi multe altele.


Fragmente din carte


...pionieră în domeniul vindecării corpului cu ajutorul minţii, Luise Hay a fost una dintre primele persoane care au vorbit despre conexiunea dintre bolile fizice şi tiparele mentale şi emoţionale corespondente. Intenţia mea era să îi cer să aplice înţelepciunea, experienţele sale de viaţă şi perspectiva pe care a câştigat-o unuia din cele mai dificile momente din viaţa oricărei persoane.

Deşi scrisesem eu însumi patru cărţi pe această temă, voi rămâne până la sfârşitul vieţii un învăţăcel în această privinţă.

Sincer, cum ar putea spune cineva că ştie totul despre doliu?

Louise a scris atât de multe cărţi şi atâtea meditaţii încât de-abia aşteptam să aflu perspectiva ei unică asupra acestui subiect important.

La scurt timp după ce am sunat la uşa apartamentului lui Louise, mi-a răspuns şi m-a îmbrăţişat cu afecţiunea ei obişnuită, invitându-mă în casă. Mi-a prezentat apartamentul şi i l-am admirat.

Acest apartament cu mobila lui de lux şi miile de amintiri adunate din toate colţurile lumii în care a călătorit mi s-a părut instantaneu extrem de potrivit pentru o femeie de statura lui Louise.

Tocmai admiram priveliştea de la fereastra ei când mi-a spus:

– Ce zici? Discutăm în timpul prânzului? Ştiu un loc perfect, chiar după colţ.

Peste câteva minute, mă plimbam braţ la braţ cu Louise Hay pe străzile San Diego-ului. Niciun trecător nu ar fi bănuit vreodată că intenţionam să discutăm despre unul dintre cele mai dureroase subiecte cunoscute oamenilor. Când ne-am aşezat la masă, am văzut feţele personalului luminându-se la vederea lui Louise.

– O să îţi placă mâncarea de aici, m-a asigurat ea.

După ce am dat comanda, am dat drumul la reportofon şi am spus:

– Louise, am scris foarte mult despre aspectele medicale, psihologice şi emoţionale ale doliului şi durerii provocate de el. Am atins chiar şi aspectele spirituale în toate cărţile mele.

În timp ce mă aflam ieri într-o librărie, m-am gândit la această carte şi mi-am dat seama că va fi una dintre puţinele lucrări scrise vreodată consacrate explorării profunde a laturii spirituale a sfârşitului relaţiilor, divorţului, morţii şi altor tipuri de pierdere.

Te rog aşadar să începi prin a-mi spune gândurile tale legate de aceste aspecte spirituale.

– Gândurile noastre ne creează experienţele, a început ea. De bună seamă, asta nu înseamnă că pierderea pe care am suferit-o nu s-a petrecut sau că ea nu este reală. Înseamnă doar că gândurile noastre ne influenţează experienţa pierderii.


……………………….

...in timp ce discutam cu Louise, m-am gândit că există oameni care adoptă întotdeauna perspectiva negativă asupra lucrurilor, dar există şi unii care fac tot ce le stă în puteri pentru a încheia frumos o relaţie şi pentru a vedea latura pozitivă a tuturor lucrurilor.

Să luăm exemplul lui Darren şi Jessica. Darren nu considera religia o opţiune personală, ci una a părinţilor săi. La un moment dat, el şi Jessica au descoperit însă ştiinţa religioasă şi au început să meargă la o biserică din apropiere.

„Predicile aveau subiecte familiare, din viaţa de zi cu zi, povesteşte Darren, cum ar fi cumpărarea unei case, starea de îndrăgostit, căsătoria, gestionarea banilor şi foarte multe altele, fără ca preoţii să judece însă vreodată pe cineva. Era vorba doar de acceptare şi de iubire, o iubire infinit mai amplă decât cea care ne fusese inoculată în copilărie mie şi Jessicăi.

Au trecut astfel anii, iar noi am citit din ce în ce mai multe cărţi, am meditat şi am participat la seminare. Culmea ironiei, peste ani am realizat că motto-ul pe care l-am adoptat, «Karma vede tot ce faci», nu diferea cu nimic de Regula de Aur în care credeau părinţii noştri.”


CUPRINS


Nota autorilor

Prefaţă de David Kessler

Introducere

Capitolul 1
Schimbarea gândurilor legate de pierderea unei persoane dragi

Capitolul 2
Despărţiri şi progrese în cadrul unei relaţii

Capitolul 3
Cum putem trece altfel printr-un divorţ

Capitolul 4
Moartea unei persoane dragi

Capitolul 5
Onorarea morţii unui animal de companie

Capitolul 6
Alte iubiri, alte pierderi

Capitolul 7
Poţi să-ţi vindeci inima

Cuvânt de încheiere

Mulţumiri
Despre autori

 

AUTORI:

Louise L. Hay, David Kessler

Limba: romana

Nr.pagini: 212

Dimensiuni: 13X20

An aparitie: 2014

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0737 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.