Să rescriem codul bătrâneții

Să rescriem codul bătrâneții
Preț: 59,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Autor:
ISBN: 978-606-789-375-5
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 368
Format: 13 x 20

DESCRIERE

Să rescriem codul bătrâneții

Dr. Becca Levy

Convingerile despre îmbătrânire decid cât de mult și cât de bine vom trăi

Cât de mult ne influențează cultura în care trăim convingerile despre bătrânețe? Gândirea, comportamentul și sănătatea oamenilor sunt influențate de societate și de grupurile cărora le aparțin și cu care interacționează. A venit timpul să ne schimbăm mentalitatea despre vârsta a treia, iar această carte ne arată cum să o facem.

Dr. Becca Levy, profesor la Universitatea Yale și expert în psihologia îmbătrânirii, își prezintă aici cercetările inovatoare și demonstrează modul în care convingerile despre bătrânețe pot fi modificate astfel încât speranța de viață să fie prelungită în medie cu 7 ani și jumătate. Rezultatele cercetărilor sale oferă informații surprinzătoare despre legătura dintre minte și corp. Dr. Levy demonstrează că multe probleme de sănătate atribuite în trecut procesului de îmbătrânire, cum ar fi pierderile de memorie, deteriorarea auzului și problemele cardiovasculare, sunt de fapt influențate de convingerile negative despre bătrânețe.

Autoarea prezintă o serie de povești de viață ale unor persoane fascinante, extrem de active și pline de succes profesional la vârste foarte avansate, precum și povestea unui oraș întreg care se conduce după astfel de principii. Să rescriem codul bătrâneții este o lucrare de referință, care prezintă tehnici de îmbunătățire a convingerilor noastre, astfel încât vârsta a treia să fie una plină de vitalitate și succes, precum și un proiect de diminuare a ageismului structural, în scopul unei schimbări durabile a societății.

„Bătrânețea nu este neapărat o povară ... Să rescriem codul bătrâneții ne demonstrează cum «bătrânețea poate deveni o întoarcere acasă, o redescoperire, un ospăț al vieții»." — Wall Street Journal

„În această carte inovatoare, plină de perspective științifice uimitoare, povestiri captivante și instrumente ușor de folosit, dr. Levy ne oferă o nouă modalitate de abordare a îmbătrânirii și longevității, utilă pentru toți cititorii, de orice vârstă." — James C. Appleby, CEO, Societatea Americană de Gerontologie

„Această carte vă va schimba o parte dintre ideile fundamentale despre îmbătrânire… În calitate de expert mondial în psihologia îmbătrânirii, Becca Levy ne oferă dovezi remarcabile și riguroase potrivit cărora pentru a-ți păstra forma mintală și fizică cel mai bine este să-ți regândești stereotipurile privind ceea ce înseamnă să fii o persoană vârstnică." — Adam Grant, autorul cărților Originalii și Regândește, bestselleruri New York Times

Dr. Becca Levy, o autoritate în materie de gerontologie, predă epidemiologia la Yale School of Public Health și psihologia la Yale University. Cercetările sale revoluționare au schimbat modul în care ne raportăm la îmbătrânire și bătrânețe. Dr. Levy a fost invitată în Senatul S.U.A. pentru a vorbi despre efectele nocive ale discriminării pe bază de vârstă (ageism) și a contribuit la întocmirea argumentațiilor Curții Supreme a Statelor Unite pentru combaterea acestui fenomen social. Este consilier științific al Organizației Mondiale a Sănătății pentru Campania de combatere a ageismului.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Cărți noi - Tratamente naturiste, alternative, diete

Created in 0.0186 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.