Stephen Hawking Amintiri despre prietenie și fizică

Stephen Hawking
Amintiri despre prietenie și fizică
Preț: 24,00 lei
Disponibilitate: în stoc
Editura:
Anul publicării: 2023
Pagini: 224
Format: 13 x 20
Categoria: Carti Stiinta

DESCRIERE

Stephen Hawking

Amintiri despre prietenie și fizică

Leonard Mlodinow

„Leonard Mlodinow a înfăptuit imposibilul. A alcătuit cu măiestrie un portret pătrunzător, intim și emoționant al lui Stephen Hawking, una dintre cele mai mari minți ale timpului nostru, tratând totodată perfect riguros aspectele ținând de fizică. Hawking ar fi fost mândru de această carte.“ — MICHIO KAKU

 

Puțini oameni de știință sunt atât de cunoscuți marelui public ca Stephen Hawking. La făurirea imaginii sale, devenită arhetipală la fel ca a lui Einstein, au contribuit, pe lângă cercetările revoluționare din cosmologie, cărțile de popularizare vândute în zeci de milioane de exemplare, dar și curajul și tenacitatea cu care Hawking și-a înfruntat boala – imobilizat în scaunul cu rotile, incapabil să vorbească, păstrând legătura cu cei din jur doar prin mișcarea ochilor, mimică și vocea unui computer.

Prieten cu Hawking vreme de cincisprezece ani, coautor împreună cu el la două cărți, fizicianul american Leonard Mlodinow povestește amintirile colaborării lor dezvăluind firea intimă a unui personaj fragil și în același timp robust, stoic, dar și plin de vitalitate, uneori sarcastic, dar în fond tandru, profitând de izolarea adusă de boală, dar căutând mereu relațiile umane. În paralel, Mlodinow reconstituie în termeni simpli și intuitivi evoluția spectaculoasă, timp de cinci decenii, a ideilor cosmologice ale lui Hawking concentrate asupra întrebărilor fundamentale: Cum a început universul? De ce există un univers? De ce legile naturii sunt așa cum sunt?

 

„Celor care l-au cunoscut de la distanță pe Stephen li s-ar putea părea că, pentru el, simplul fapt de a trăi era ca şi cum ar fi urcat Everestul. După ce am ajuns să-l cunosc, mi-am dat seama că el era Everestul. Un uriaş nemişcat, imun la trecerea timpului şi în stare să reziste chiar şi celor mai violente furtuni pe care natura le dezlănțuia asupra lui.“ — LEONARD MLODINOW

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0180 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.