Arta mantuirii - arhim. Efrem Filotheitul

Arta mantuirii - arhim. Efrem Filotheitul
Preț: 25,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-8562-52-0
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 366

DESCRIERE

Arta mantuirii

arhim. Efrem Filotheitul

 
Omiliile Staretului Efrem sunt pentru cititorii lor o povatuire pe calea vietii duhovnicesti autentice catre mântuirea lui Hristos. Si acest al doilea volum de omilii al cinstitului Staret athonit cuprinde 33 de omilii, la fel ca si primul.
 
Cele mai multe dintre omiliile publicate sunt rostite liber si foarte putine au fost citite din manuscris sau au fost publicate, iar aceasta le mareste valoarea si importanta, fiindca sunt stralucirea inimii parintesti si patristice a Staretului, îmbibate de harul cel necreat si sfintitor. Omiliile cinstitului Parinte Efrem îmbina stilul simplu, dar dinamic, principalele calitati ale predicii apostolice si patristice. De aceea, sunt cuvinte de zidire si mângâiere, ce se adreseaza nu numai monahilor, ci si tuturor crestinilor.
 
Fragment din carte:
 
Era odata un cuvios parinte care se nevoia în pustie. Un cunoscut de-al sau foarte apropiat, care locuia în cetate si care era si el un om duhovnicesc, deoarece se îmbolnavise si se apropia de sfârsitul vietii sale, avea multa dorire sa-l vada pe cuviosul, sa ia binecuvântarea sa, ca sa plece în cealalta lume cu nadejdi mai bune.
 
Pustnicul voia sa-i împlineasca aceasta dorinta, fiindca îl iubea mult, dar de asemenea nu voia sa coboare în cetate ziua, caci era un ascet renumit si avea sa-i fie spre cinste si slava. Astfel, s-a gândit sa coboare noaptea, când oamenii dormeau, ca sa evite slava.

Când a intrat în cetate, Dumnezeu a trimis doi îngeri luminosi, care tineau câte o faclie aprinsa si unul de-a dreapta, iar celalalt de-a stânga, luminau toata acea parte, pe unde pasea cuviosul parinte. Si astfel, oamenii de îndata ce au vazut acea lumina si pe îngeri, s-au adunat si i-au aratat mai multa cinste decât îsi închipuia acela. si spune Sfântul Isaac Sirul, ca daca omul se va smeri înlauntrul sau, în adâncul sufletului sau vede si slava lui Dumnezeu.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0609 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.