Ce mancam ca sa ne hranim? Preventie si terapie prin dieta in Bolile Cardiovasculare si in Diabetul Zaharat - Gheorghe Mencinicopschi

Ce mancam ca sa ne hranim? Preventie si terapie prin dieta in Bolile Cardiovasculare si in Diabetul Zaharat - Gheorghe Mencinicopschi
-11,4%
Preț: 39,00 lei
44,00 lei (-11,36%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9029-21-3
Editura:
Anul publicării: 2020
Pagini: 512
Format: 13X20

DESCRIERE

Ce mancam ca sa ne hranim?

Preventie si terapie prin dieta in Bolile Cardiovasculare si in Diabetul Zaharat

Gheorghe Mencinicopschi

 
 
 
„..Spre deosebire de celelalte specii, omul și-a pierdut instinctul de a se HRĂNI CORECT, sănătos, în decursul evoluției sale socio-culturale. De aceea, pentru a PREVENI bolile și a dobândi o sănătate durabilă – sustenabilă, omul, ca individ, dar și urmașii lui, paradoxal, trebuie să învețe să-și aleagă alimentele, să învețe să le prepare, într-un cuvânt să RE – ÎNVEȚE SĂ MĂNÂNCE!

    ...Se pare că, în procesul evolutiv al speciei umane, centrul de greutate s-a mutat în sfera psiho-mentalului, acționând, la nivel individual, după modelul „reușește cine știe, scapă cine înțelege, reușește cine poate face conexiuni ascunse pentru aflarea adevărului, care îi va ghida evoluția socio-biologică!”. Specia noastră nu va putea să-și supraviețuiască sieși, decât dacă va înțelege că singura soluție este armonizarea ei cu natura, prin cunoașterea cât mai profundă a legilor naturale care o guvernează atât pe aceasta, cât și pe ființa din noi înșine. Acest adevăr a fost exprimat extrem de plastic acum aproape un secol de către Constantin Noica, cel care afirma că „cea mai arogantă idee a omului este aceea că poate ajuta NATURA!”

    ...Astfel, astăzi s-a ajuns la PARADOXUL „MÂNCĂM FĂRĂ SĂ NE HRĂNIM!”, ceea ce echivalează cu apariția carențelor nutriționale subclinice cronice, de tip epidemic, de care suferă mai mult de jumătate din cetățenii Uniunii Europene.
    Pe fondul acestor carențe evoluează, tot epidemic, bolile cronice ale civilizației moderne.

                           Prof. Dr. H.C. Gheorghe MENCINICOPSCHI
 
   Recent s-au identificat 52 de gene care alcătuiesc „GRUPUL MITOCONDRIAL de GENE ALE TINEREȚII (mtGGT).
Aceste gene pot fi activate de componente alimentare, astfel încât să funcționeze pe un MODEL ÎNTINERIT, vindecând afecțiuni și încetinind procesele de îmbătrânire.
 
„Prescripția dietetică este un act medical terapeutic, având aceeași valoare ca prescripția medicamentoasă.”
     
                       Prof. Louis Monnier

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0531 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13