Cu arma in mana! Carierele militare si faptele de arme ale membrilor dinastiei romane - Dan-Silviu Boerescu

Cu arma in mana! Carierele militare si faptele de arme ale membrilor dinastiei romane - Dan-Silviu Boerescu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069921630
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 160
Categoria: Carti Stiinta

DESCRIERE

Cu arma in mana! Carierele militare si faptele de arme ale membrilor dinastiei romane

Dan-Silviu Boerescu

Având o educație militară și o experiență prealabilă în domeniu, Carol I a stat în tranșeele de la Plevna, Rahova, Grivița, Smârdan și Vidin, conducând personal armata română în timpul Războiul de Independență. Toți urmașii săi, de la Ferdinand la Mihai I, au fost fascinați de armată și de uniforma militară, pe care au considerat-o ținută obligatorie a Familiei Regale…
‒      Mihai I, ultimul Mareșal al Armatei Române
‒      Regina Ana, voluntar pe fronturile franceze ale celui de-Al Doilea Război Mondial
‒      Carol I a condus personal armata în războiul cu Imperiul Otoman și a rezistat amenințărilor rusești în momentele critice de dinaintea dobândirii Independenței
‒      Ferdinand și Golgota reîntregirii: războiul cu lumea și cu sine însuși asumat de un mare umanist neînțeles
‒      Regina Maria pe front – „Mama răniților”
‒      „MareleStrăjer”: Carol al II-lea și cultul uniformelor militare
‒      Atipicul Prinț Nicolae, cadet al Marinei Britanice și inspector general al Armatei Române
‒      Principele Radu, colonel și doctor în științe militare
 
COLECȚIA REGALĂ (25 VOLUME)
Istoria modernă a României (1866-1947 și, în fapt, până în prezent) este imposibil de înțeles fără analiza istoriei Casei Regale a României, ale cărei personaje, de la Carol I la Mihai I, au marcat decisiv momentele cele mai importante ale ultimului veac și jumătate al Principatelor, Regatului și – vai! – Republicii Populare/Socialiste sau, revenind în vâltoarea clipei, al unei Românii fără de noimă și identitate precisă, parcă mereu pierdută în caruselul european și mondial.
Fără contribuția novatoare a Casei Regale nu se știe când și cum România ar fi putut trece din feudalismul întârziat direct în epoca modernă, cum fără acțiunile inspirate și deciziile înțelepte luate (uneori, contra inimii și a glasului sângelui!) de Suverani (Regele Carol I, Regele Ferdinand și Regina Maria) niciodată nu s-ar fi putut înfăptui, la 1 Decembrie 1918, unica Românie Mare.
Recunoscând rolul istoric jucat de cele cinci generații ale Familiei Regale a României, nu putem să le negăm acestora nici calitatea de oameni ai timpului lor (…nu doar ai eternității!), de ființe învestite nu doar cu prerogativele dinastice ci și cu atributele lor pur umane, care au creionat și personalitățile puternice ale unor ființe adesea pătimașe și chiar contradictorii, pe care nu ne-am propus să le idealizăm în vreun fel. Din amalgamul de trăsături, uneori destul de greu de armonizat, au reieșit figuri luminoase, fascinante și, în ciuda locurilor comune livrești, absolut surprinzătoare. Vă invităm să le devoalăm împreună în filele (pe care unii le-ar putea considera, pripit, iconoclaste) ale cărților din Colecția REGALĂ!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0214 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.