Gaseste raspunsuri despre.... Frici si credinte, bani si abundenta, emotii si iertare

Gaseste raspunsuri despre.... Frici si credinte, bani si abundenta, emotii si iertare
thumb
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 415

DESCRIERE

Gaseste raspunsuri despre.... Frici si credinte, bani si abundenta, emotii si iertare, relatiile intime, senzualitate si sexualitate, relatiile parinti-copii, angajamente si responsabilitate - Lise Bourbeau

Există un pericol în a-ţi controla prea des emoţiile, adică să devii prea raţional şi să nu mai fi ghidat de inimă?

Pericolul, după cum spui, este să îţi blochezi sensibilitatea şi simţirea. Multe persoane, dorind să îşi blocheze emoţiile, se privează în acelaşi timp de sensibilitatea lor, care este absolut necesară pentru a putea să îşi asculte adevăratele nevoi precum şi pentru a-i asuculta cu adevărat pe ceilalţi.

Persoana care nu mai simte nimic devine foarte rigidă şi îşi ascultă mai mult mintea, intelectul, care îl conduce. Intelectul, făcând parte din copul mental, este format din memorie, deci din tot ceea ce am învăţat în trecut.

0 persoană care se lasă astfel condusă de intelect nu mai poate trăi momentul pezent într-un mod spontan.

Este important să ştii să faci diferenţa dintre emoţie şi sensibilitate. Acest lucru te ajută să rămâi sensibil şi să ai mai mult sentimente decât emoţii.

Am crescut într-o familie unde tatăl era negativ, avea frici şi vedea viaţa în negru. Acest lucru mă poate influenţa? Pot să fiu şi eu negativă şi să-mi fie frică de viitor?

Până la urmă te poate influenţa. Deseori copiii preiau sau acceptă aceleaşi frici ca şi părinţii lor. E, de altfel, motivul pentru care ţi-ai ales acest tată.

In această viaţă ai de învăţat cum să-ţi învingi fricile. Deci ţi-ai ales un tată care trăia aceleaşi frici pe care le aveai înainte de a te naşte. Avându-le deja, raţiunea ta de a fi este de a le stăpâni.

Se spune că fiecare copil trebuie să-şi depăşească părinţii, adică să meargă mai departe în lumină; aşa evoluează umanitatea. Fiecare generaţie trebuie să-şi aducă partea ei de contribuţie. Nu-i purta pică tatălui tău. E posibil să fi avut şi el un tată cu aceleaşi frici.

Poate că tatăl tău nu avansează conform planului său de viaţă, adică nu-şi depăşeşte fricile, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să faci acelaşi lucru.

Depăşindu-ţi propriile frici, are şi el mari şanse ca să-l ajuţi să facă acelaşi lucru, fără ca tu să-i spui ceva, ci numai prin exemplul tău şi prin schimbările care se petrec la nivelul energiei şi al comportamentului tău.

Cum puteţi explica faptul că eu sunt tot timpul atentă faţă de soţul meu, iar el este foarte rar disponibil. Dă dovadă de egoism faţă de mine. Ce atitudine aş putea dopta?

Faptul că soţul tău nu vrea să se ocupe de tine nu înseamnă că este egoist A fi egoist înseamnă să vrei ceva în detrimentul celuilalt, ca atunci când vrei neapărat să îţi acorde atenţie când el nu este pregătit sau este ocupat cu altceva.

Sau atunci când vrei să îţi facă pe plac, când vrei să obţii ceva de la eL Să refuzi să faci ceva ce vrea celălalt nu înseamnă egoism, ci înseamnă să îţi respecţi limitele şi nevoile.

Te-ai întrebat de ce eşti mereu atât de atentă cu el? Ce s-ar întâmpla dacă i-ai acorda mai puţină atenţie? De ce ţi-ar fi teamă? Că nu eşti iubită? Că te va considera egoistă?

S-ar spune că îţi este atât de teamă să nu fi considerată drept egoistă încât te forţezi să îi acorzi atenţie. Iar în cele din urmă îl acuzi pe el că este egoist. După ce afli răspunsurile la aceste întrebări este important să; staţi de vorbă.

Spune-i de ce te consideri obligată să îi acorzi mereu atenţie. Ar fi bine să verifici cu el dacă nu îl deranjează să primească atât de multă atenţie.

Crede că este prea mult? îi place acest lucru, deşi el nu poate să îţi ofere la fel de multă atenţie? Dacă tu eşti atentă faţă de el nu înseamnă că şi el trebuie să fie la fel. învaţă să accepţi diferenţa, el îşi arată dragostea faţă de tine în alt fel, atât şi nimic mai mult.

Limba: romana
Nr. pagini: 415
Dimensiuni: 15X21
An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0523 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13