Marele ghid al existenţei

Marele ghid al existenţei
Preț: 55,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-973-1859-85-9
Editura:
Anul publicării: 2017
Pagini: 472
Format: 16,5X23

DESCRIERE

Marele ghid al existenţei

Lise Bourbeau, Micheline St. Jacques

 
 
Prima misiune a acestei cărţi este de a pune la dispoziţia oamenilor instrumente de deschidere a conştiinţei şi de a răspunde întrebărilor pe care aceştia şi le pun cu privire la modul lor de a fi, de a avea, de a face sau pur şi simplu de a descoperi noţiuni noi. Obiectivul acestei cărţi nu este de a dezvolta mari teorii exhaustive pe temele legate de cunoaşterea de sine, căci multe dintre acestea ar putea face subiectul unui întreg capitol sau chiar al unei cărţi. Interpretarea cuvintelor poate fi, bine înţeles, foarte diferită de cea din dicţionarele convenţionale. Această interpretare este axată pe conştiinţa fiinţei omeneşti cu scopul principal ca omul să înveţe să se cunoască pentru că apoi să-şi dea dreptul de a fi ceea ce este. Această abordare aduce omul la scopul suprem de a se iubi din ce în ce mai mult, în fiecare zi din viaţă sa. Cartea poate, de asemenea, să-i ajute pe cei care traversează o perioada dificilă a vieţii să-şi descopere şi să-şi dezvolte potenţialul interior pentru a fi mai mulţumiţi, mai fericiţi. 
   Deoarece unele subiecte sunt strâns legate între ele şi pentru a evita repetările, se menţionează deseori de a vedea un alt subiect. Se va menţiona deci cu MAJUSCULE: Vezi SUBIECTUL. Faptul de a reciti un subiect vă va permite şi de a-l asimila mai uşor. Cu toate acestea este recomandat - pentru un rezultat mai bun - de a va defini singur cuvântul căutat, înainte de a vedea definiţia sugerată în carte. Genul masculin este utilizat preponderent, mai ales pentru a uşura citirea. De asemenea, adresarea la per tu continuă să fie utilizată, ca în toate celelalte cărţi ale autoarei. Vei remarca că noţiunile importante de dragoste, de acceptare, de iertare, de responsabilitate, de inteligenţă şi de putere a Dumnezeului tău interior revin în mai multe definiţii.
   Ţine doar de noi de a decide la un moment dat, de a ne deschide spre alte resurse, alte instrumente, mai noi sau diferite de cele utilizate până acum, dacă vrem să ne îmbunătăţim calitatea vieţii. O persoană care persistă să utilizeze aceleaşi instrumente toată viaţă, adică să adopte aceleaşi atitudini, aceleaşi comportamente şi aceleaşi convingeri, chiar dacă nu îl ajută, nu-l satisfac sau chiar îi dăunează, ar fi comparabil cu cineva care munceşte astăzi cu unelte din secolul trecut. 
   În această carte se va vorbi frecvent de sisteme de valori sau credinţe, deoarece acestea se află la baza multora dintre dificultăţile noastre. Nu este deci absolut necesar să înţelegem totul la nivel  intelectual. A încerca să înţelegem ce vrea o noţiune mentală izvorâtă din propriul nostru sisteme de valori, deci din ceea ce am învăţat în trecut, ceea ce diferă mult de la un individ la altul. 
   Marele ghid al fiinţei le va fi foarte util celor care utilizează metodă de decodare a credinţelor "Ascultă-ţi Corpul". Când vor descoperi o credinţă de genul "nu-mi dau voie să fiu LIBER pentru că mi-e frică să nu fiu judecat că EGOIST" este foarte important să verifice definiţiile acestor cuvinte.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0389 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.