Ghidul plantelor medicinale de la A la Z

Ghidul plantelor medicinale de la A la Z
-10%
Preț: 31,50 lei
35,00 lei (-10%)
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-9029-02-2
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 304
Format: 16,5X23,5

DESCRIERE

Ghidul plantelor medicinale de la A la Z

Remedii Naturale

Ovidiu Bojor

 
 
 
 
 
Ghidul plantelor medicinale de la A la Z este o noua lucrare importanta elaborata de Doctor în Farmacie Ovidiu Bojor, membru al Academiei de Stiinte Medicale, unul dintre cei mai mari specialisti români în fitoterapie si, în general, în terapiile naturale, recunoscut ca atare în mediile noastre stiintifice si în mediile stiintifice internationale.
 • Dintre cele câteva mii de specii cunoscute, autorul le-a selectat pe cele principale, cca. 150 de plante medicinale si aromatice.
 • Fiecare planta este prezentata monografic: descriere (însotita de desenul plantei), compozitie chimica, actiune farmacologica, aplicatii (recomandari) terapeutice, mod de preparare si administrare si, daca este cazul, contraindicatii si observatii specifice.
 • O mare parte dintre plante beneficiaza si de reproducerea în policromie într-o coala editoriala aparte.
 • În cuprinsul Ghidului, autorul face referinta la peste 150 de actiuni binefacatoare ale plantelor medicinale si aromatice, deoarece acestea pot fi folosite foarte adesea preventiv, pentru îngrijirea si pastrarea sanatatii si la aproape 500 de afectiuni (incluzând varietati, forme, faze si simptome diferite) care pot fi tratate, ameliorate sau vindecate cu ajutorul preparatelor fitoterapice.
 • Pentru ca remediile sa poata fi gasite cu usurinta de cei interesati, Ghidul cuprinde si un indice al actiunilor binefacatoare si al afectiunilor cuprinse în text.
 • În fine, pentru a ajuta la evitarea confuziilor de multe ori cu consecinte nefaste, Ghidul îsi propune si scopul de a diferentia între plantele utile sanatatii si plantele nocive. 

  În ceea ce priveste identificarea plantelor medicinale si aromatice din natura de catre publicul larg al zilelor noastre, dar si de catre specialistii din alte domenii decât Botanica farmaceutica si Farmacognozie, autorul a adoptat un set de criterii mai simple de recunoastere decât criteriile de clasificare si identificare a plantelor dupa caracterele morfologice sau taxonomice, si anume: dupa habitus, dupa culoarea florilor, dupa miros (în cazul plantelor aromatice), dupa marime (arbori, arbusti, plante ierboase). A avut, de asemenea, în vedere mediul de viata în care traiesc plantele: stâncarii, pajisti alpine, pasuni si fânete umede, paduri, taieturi de padure, pajisti uscate, coaste abrupte, locuri nisipoase batatorite, lunci, zavoaie, locuri mlastinoase, etc. 
  Autorul a dorit ca prin acest Ghid sa dea si o replica unui fenomen de o extrema nocivitate care a proliferat în ultimii 12 ani, perioada în care s-au înmultit asa-zisii “tamaduitori”, care, fara a avea nici macar cunostinte elementare în domeniul fitoterapiei, prescriu preparate din plante, fabrica “medicamente miraculoase” si uneori semneaza în carti! În realitate, ei nu fac decât sa compromita acest important domeniu al stiintelor medicale care este fitoterapia si sa aduca prejudicii grave sanatatii oamenilor. 
  Doctor în Farmacie Ovidiu Bojor, membru al Academiei de Stiinte Medicale, subliniaza ca fitoterapia moderna se bazeaza pe studii complexe fitochimice, farmacologice si toxicologice, pe studii clinice, pe indicatii si contraindicatii, etc., tocmai pentru a proteja bolnavul fata de o medicatie inadecvata. 
  Ghidul plantelor medicinale si aromatice de la A la Z ilustreaza în mod exceptional aceasta conceptie stiintifica.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0519 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.