Hipnoza clinică

Hipnoza clinică
Preț: 129,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-2109-0
Editura:
Anul publicării: 2024
Ediția: II-a
Pagini: 656

DESCRIERE

Hipnoza clinică

Autor: Irina Holdevici, Mihaela Negrescu

Utilizată atât în clinică, pentru psihoterapie, cât şi în alte domenii de activitate în care se urmăreşte optimizarea performanţelor umane, hipnoza se dovedeşte a fi un instrument eficient al psihologului clinician și al psihoterapeutilor în demersul de accesare a resurselor latente ale clientului.

Pe lângă prezentarea metodelor de inducţie hipnotică, volumul de faţă cuprinde şi informaţii despre hipnoterapie, hipnoza permisivă, autohipnoză şi hipnoanaliză, precum şi aplicaţii ale hipnozei în diferite domenii clinice: tulburări psihosomatice, tulburări ale conduitei alimentare, combaterea durerii, tulburări sexuale, anxietate şi depresie.

Atât studenţii, cât şi psihologii practicieni vor găsi în acest tratat nu numai un sprijin în demersul de formare, ci și în activitatea clinică propriu-zisă.


Majoritatea oamenilor nu sunt conştienţi de resursele interioare de care dispun, ei ignorând faptul că există o cale de a intra în contact cu aceste resurse pentru a ameliora şi menţine sănătatea şi pentru a se autoperfecţiona fizic şi psihic. [...] Înţelepţii orientali spuneau că dăruind cuiva un peşte îi vom potoli foamea pentru câtva timp, dar, dacă îl învăţăm să pescuiască, el va fi capabil să-şi procure hrana pentru tot restul zilelor. La fel, dacă îi învăţăm pe pacienţi, prin intermediul hipnozei şi apoi al autohipnozei, cum să se vindece şi să rămână sănătoşi,cum să-şi rezolve problemele de viaţă, le punem la dispoziţie un mijloc care îi va putea ajuta să-şi menţină echilibrul sufletesc şi o stare bună de sănătate tot restul vieţii.
Autoarele

Hipnoza, potrivit concepţiei lui Milton Erickson, este un proces intern de învăţare, un instrument, o metodă prin care îi putem ajuta pe ceilalţi să se dezvolte, să-şi descopere resurse noi, pe care nu ştiau că le au, să-şi depăşească blocajele şi să se vindece de simptome dintre cele mai variate. [...] Erickson are despre inconştient o viziune pozitivă, potrivit căreia acesta este depozitul unor resurse inepuizabile, precum şi al soluţiilor tuturor problemelor cu care ne confruntăm în viaţa de zi cu zi, mai mici sau mari, și pe această viziune își bazează celebrele tehnici hipnoterapeutice.
Autoarele

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0216 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.