Întâlnirea. O filosofie

Întâlnirea. O filosofie
Preț: 45,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 978-606-40-1203-6
Editura:
Anul publicării: 2022
Pagini: 208
Format: 130 x 200 mm
Categoria: Carti Filosofie

DESCRIERE

Întâlnirea. O filosofie

Charles Pépin

Un salutar eseu filosofic în aceste vremuri în care tindem să ne retragem în noi înșine.

În tradiția celorlalte două eseuri de filosofie practică ale sale, Virtuțile eșecului și Încrederea în sine. O filosofie, Charles Pépin ne propune o nouă carte profundă și revelatoare despre întâlniri providențiale.
De ce anumite întâlniri ne fac să simțim că renaștem? Cum să ne deschidem către cei care ne vor ajuta să trăim mai intens, să ne cunoaștem mai bine pe noi înșine?
Întâlnirea — romantică, amicală, profesională — nu este o experiență întâmplătoare în viețile noastre. În miezul existenței noastre, cuvânt a cărui etimologie latină, ex-sistere, înseamnă „ieșirea din sine însuși“, se află această mișcare spre exterior, această nevoie de a ajunge la celălalt. Aventura întâlnirii nu este una lipsită de riscuri, însă datorită ei simțim că ne trăim viața din plin.
De la Platon la Christian Bobin, trecând prin romanul Frumoasa Domnului al lui Albert Cohen sau prin filmul Podurile din Madison County, regizat de Clint Eastwood, Charles Pépin invocă operele filosofilor, scriitorilor și cineaștilor pentru a ne dezvălui puterea întâlnirii, văzută ca un moment de grație.
Analizând câteva povești complexe de dragoste sau prietenie — Picasso și Éluard, David Bowie și Lou Reed, Voltaire și Émilie du Châtelet —, autorul ne demonstrează că orice întâlnire adevărată este în același timp o descoperire a sinelui și o redescoperire a lumii.

„Cu o scriitură fluidă, Charles Pépin ne invită să reflectăm asupra acestui act esențial, adesea fundamental, al vieții, și anume întâlnirea cu celălalt.“ – Le Figaro

„Concluzia acestui nou eseu al lui Charles Pépin este că tocmai în alteritate ne descoperim adevărata identitate.“ – Télérama

Charles Pépin, născut în 1973 la Saint-Cloud, este filosof, scriitor și jurnalist francez, cărțile sale fiind publicate în peste 30 de țări. A absolvit Institutul de Studii Politice din Paris, unde este în prezent profesor de filosofie. A publicat trei romane și mai multe eseuri, printre care Virtuțile eșecului, Încrederea în sine. O filosofie, Ceci n'est pas un manuel de philosophie și Les Philosophes sur le divan. Este invitat frecvent la emisiunile culturale ale posturilor France 3 și Canal+ și publică articole
în revistele Philosophie magazine și Psychologies.
De același autor, la Editura Trei a apărut Încrederea în sine. O filosofie.

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de aceiași autori

Created in 0.0186 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.