Întâlniri Solare de Marianne Dubois

Întâlniri Solare de Marianne Dubois
Preț: 49,00 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9789730194937
Editura:
Anul publicării: 2020

DESCRIERE

Întâlniri Solare

 

Marianne Dubois

Povestea începe într-o zi în care încep să citesc Întâlniri Solare, o carte pe care un proaspat prieten din Franța mi-o împrumută și încep să ma recunosc în fiecare pagină...cu uimire îmi continui lectura, încet, într-o digerare lentă și cu inima tremurandă la fiecare pas al recunoașterii incredibilei realități pe care această carte o oferă.
Mă aflu pe calea parcursului spiritual de ceva vreme, am citit minunate perle ale literaturii luminoase care deschide porți și ajută omul căutător de adevăr, de la taoism, hermetism, gnosticism, teosofie din sec 16 pănă în prezent, dar asa ceva nu mai citisem! Cineva care cu simplitate descrie stările mentale, emoționale și fizice pe care le trăiește în contact cu lumina interioară eliberatoare...la fiecare pas parcurs!
Am încrederea ca cineva care a inceput trezirea spirituala interioara va gasi in aceste pagini o imensa sustinere prin intelegere si nu numai...si poate se va regasi in multe momente ale cartii, ceea ce vrea sa zica ca trecem toti pe la aceleasi borne kilometrice mai devreme sau mai tarziu.
Iata ce m-a facut sa ma gandesc sa traducem aceasta carte in romaneste, pentru ca ea sa fie accesibila căutătorilor in vremurile intense in care traim. Cred ca Intalniri Solare este un puternic sprijin pe calea de eliberare pe care Centrul Solisis o condivide pe de-antregul.
Ma bucur sa o putem impartasi!
Multumim Marianne Dubois si luminii care ne permite si ne sustine intotdeauna!

 
INTRODUCERE
Aceste intâlniri și dialoguri sunt trăite în mod intuitiv, fără nici o formă religioasă. Concepția agnostică despre lume m-a insotit până atunci. Aceste texte reprezintă un parcurs neașteptat pe care l-am trăit cu o mare intensitate. Sentimentul si perceptia pe care le aveam asupra vieții s-au schimbat radical.
Un cuvânt mai profund s-a dezvăluit in ființa mea, acela care stă de veghe, poate, în fiecare dintre noi. Acest cuvânt m-a invitat sa mă apropiu de o conștiința nouă și de Unitatea vieții.
Experienta personală care e evocată aici, imi pare de natură secundară. Ea sevește doar de suport pentru o transformare la care am fost invitată fără să fie initiativa mea. E oricum posibil ca transformarea să fi fost pregatită de o cale parcursă anterior.
Propun celor interesați de aceste texte, și pentru care numele de Crist e atașat unei credințe sau a unei  necredințe, să nu dea acestui nume decât o singura semnificație, aceea de „Sursă a Iubirii”. În Intâlniri Solare  Isus reprezintă această sursă și eu sunt prima a fi surprinsă, având în vedere ideile pe care mă bazam până în prezent.
Prin tot ceea ce este spus în aceste scrieri, sunt adusă să mă pun în discuție cu delicatețe și exigență. Nu îmi este ușor să renunț la maniera mea obișnuită de a gândi și să nu mai fiu în accord cu mediul meu cultural și social. Dar asta mi se cere. Experiența se deschide constant spre „Necunoscut” și punctele de vedere se schimbă pe parcurs ca și cum s-ar ajusta la etapele căii.
De fapt, nu înțeleg din punct de vedere rațional ceea ce mi s-a întâmplat și cred că trebuie să fiu destul de modestă pentru a accepta că explicațiile sunt în zadar.
O altă „stare de a fi” îmi este propusă, este reflexia unui sine debarasat de frică și condiționări. Această „stare de a fi” îmi este prezentată printr-o imagine solară a lui Isus, care e doar bucurie, compasiune, companie indulgentă și atentă pentru fiecare pas efectuat pe acestă cale. Nodurile fricii și vinovației sunt desfăcute, unul câte unul cu dulceață și răbdare. Și pe măsură ce înaintez în această experiență, observ născându-se, subjugată, suflul unei libertăți fără limite. Ea pare să fie în corelație cu un sentiment și chiar cu senzația unei transformări a celulelor corpului meu.
Această imagine radiantă a lui Isus anunță nașterea unei epoci noi, în care umanitatea descoperă posibilități noi, sau puțin cunoscute până în prezent, chiar dacă sunt evocate circumstanțe dificile de trăit în limitele unui viitor destul de aproape.
 


 
Experiența descrisă în această carte se continuă, întotdeauna reînnoită, întotdeauna diferită, dar să vorbesc acum despre începuturile acestei „ Aventuri a Sufletului”.
În timp ce scriam, nu aveam nici un spațiu de observare, trăiam transformarea într-o uimire și stupefacție totală. O trăiam câteodată și prin cuvintele pe care le scriam.
Incertitudinea față de sănătatea mea mentală și îndoiala erau măturate treptat de către un elan vital care răsturna totul în urma lui. Dar mi se pare indispensabil de a plasa acest parcurs într-un anumit timp dat, experientele trăite de mine au un caracter relativ. Ele nu trebuie în nici un caz să servescă de exemplu sau de credo pentru că derularea lor face să se nască alte perspective. Aceste peisaje noi, ele la rândul lor sunt chemate să se schimbe.
Consider deci acum că această carte nu poate fi decât un ferment pentru imaginație, o sămânță plantată în sufletul celor care sunt gata pentru noi creații, pentru o inspirație diferită. O inspirație a cărui suflu ar putea ușura viața cotidiană și ar putea dezvolta sentimentul de libertate creatoare care ne lipsește.
Aceasta iubire nebună, de neînțeles, fără măsură, pe care imaginea lui Isus a provocat-o în mine (fără nici o pregătire) s-a interiorizat, s-a transformat, armonizat într-o integrare zilnică. Întălnirea cu Isus se clarifică un pic diferit astăzi. Ea se prezintă acum ca o întâlnire cu acea parte din mine care este „una” si mă releagă la infinit. Asta nu schimbă cu nimic faptul că această „cale a Iubirii” dă atâta bucurie că nu pot să o descriu. Ea adună, înglobează, reunește bucățile din mine care sunt ceilalți, evenimentele, bunăstarea sau suferința fiecăruia, ...etc, toate aceste proiecții ale spiritului care îmi apareau separate.
Această trecere în unitate reîncepe în fiecare minut: imposibil de a o reține, de a o cronometra, de a face din ea o posesie. Fluturele prizonier moare în plasă. Dar de fiecare dată când dorința de a poseda este abandonată, când abandonul se instalează, mișcarea către unitate strălucește în soarele libertății. Atunci armonia și râsul interior se recreează și zboară către „Necunoscutul” unui prezent fără limite.
Au trecut opt ani de la începutul acelei aventuri și pentru cei ce nu sunt pregatiți să intre în descierea unei experiențe iraționale, trebuie să povestesc premizele.
Eram din copilărie de o tristețe profundă, o așteptare disperată, aproape inconștientă. Am înțeles de puțin timp că îmi era groază să fiu în viață pentru că eram separată de Ființă, de Unitate, de mine însămi. Așteptam de fapt ACEL ce este Totul, Mult Iubitul, Sursa, Viața sau divinul dacă preferați acest cuvânt.
Această durere fără remediu, pe care părinții mei nu o înțelegeau de unde vine, s-a prelungit în timpul adolescenței și a vârstei maturității. Eram tot timpul bolnavă și încercam în van să-mi adun bucățile din mine, de pe o parte sufletul, de pe alta corpul.
Eram condiționată dintotdeauna de un refuz al creștinismului și căutările mele mă duceau mai degrabă către înțelepciunea orientală.
Arta (gravura, email) era meseria mea și rațiunea mea de a fi. Îmi permitea să evadez, cel puțin în momentele în care creeam, de durerea mea.
Aveam 59 de ani când partenerul meu de viață, bolnav de trei ani, se afla în spital, la reanimare, în faza finală.
Tumultul mare în care mă aflam părea că a declanșat în mine capacități noi: vedeam la distanță starea în care se afla soțul meu. De fiecare dată, în timpul vizitelor de la prânz puteam constata justețea percepțiilor mele. Mă aflam acasă la noi în timpul marii lui treceri. Eram deci la distanță dar am simțit că murea și că eu îl acompaniam. Mi-a fost dată o viziune clară a lumilor pe care le avea de traversat și am putut să-l consolez arătându-i că grimasele fețelor care-l înconjurau nu erau decât proiecții ale fricii lui. Eram împreună în această călătorie și în timp ce plonjam amândoi într-o lumină incredibilă am zis tare: „ e minunat”. La câteva minute mai târziu m-au sunat de la spital să mă anunțe de moartea lui.
La câteva luni după acest eveniment a început ceea ce veți citi în această carte.
Iată ce s-a întâmplat înainte să înceapă. O viziune interioară s-a derulat în mine, vi-o descriu *:
Sunt tristă, singură, seara în casa mea de la țară. Aud soneria. Merg la etaj și văd lumina sub ușa atelierului meu care dă înspre stradă. Mi-e frică. Dar cobor scara, mă apropiu de ușă și aștept câteva momente cu inima bătând. Împinsă de nu știu ce forță interioară, deschid dintr-o dată...
Continuarea e subiectul Intâlnirilor solare.
 

*Nu e vorba de o realitate fizică ci de o realitate diferită care e pentru mine mai vie decât realitatea obișnuită.

 
PREFATA 2015
Douăzeci și cinci de ani s-au scurs de la Întâlnirea interioara cu o imagine a lui Christ.
Impactul a fost atât de intens încât rămâne viu și astăzi.
Bucuria, intemperiile și transformările succesive nu au influiențat forța sa.
Lumina Întâlnirii se continuă pe căi întotdeauna noi și se transformă în fiecare moment.
Astfel, an după an, iubirea infinită se oferă fiecărei celule de-ale mele.
Trebuie să o ascult constant, dacă nu, pierd rațiunea de a exista.
Pentru asta e nevoie să rămân atentă, să culeg ca pe o comoară fiecare scânteie a acestei Prezențe și să nu uit niciodată că ea permite să fie răspândită pe pământ, pe infinitul cerului.
Această carte e un fel de dialog dintre o parte din noi înșine conectată cu tot și cealaltă parte, încă îngreunată de suferința de pe pământ.
Experiența este trăită în „prezent” acompaniată de uimire și încântare.
Partea conectată a luat pentru mine numele de Isus: acest nume e o sursă care transformă privirea și o face deseori extatică.
Iubirea se înscrie cu litere de foc.
Dacă lumina se modifică cu timpul, ea nu-și pierde niciodată stralucirea.
Uitarea, singură, ar putea să o facă să dispară.
De asta această carte e scrisă.
Fie ca ea să prelungească amintirea acestei alchimii a sufletului.
Lumina lumii este simbolizată aici printr-o imagine directă, intimă, tandră și infinită, a unui surâs divin, cel al Christului.
Ea dă inimii dorința să exalte sau să se dizolve într-un prea-plin de bucurie.
 
 
                                                                    
 
 
 PRIMA  PARTE
 
 
 
Prima întâlnire
 
Tu ai rămas îndelung în fața ușii mele deschise, nemișcat, tăcut și în timp ce în inimă am abandonat  totul, până și dorința de a te vedea intrând, când ți-am cerut în genunchi să merg pe calea ta, tu mi-ai luat, simplu, mâinile. M-ai ridicat cu atâta compasiune, că lacrimile mele nu mai puteau să se oprească.
 Tu ai intrat în casa mea.
 Știam că ești Tu, cel în care nu puteam crede. Nu îndrăzneam să-mi ridic ochii spre fața ta. Cum să-mi imaginez fața Iubirii?
 Mi-ai dat cuvinte simple.
 "Eu sunt mereu aici, de ce nu mă vezi?"
 "Eu sunt sursa ta."
 "Eu sunt tu însuți."
 Din această zi, îmi umpli casa de pașii tăi liniștiți. Nu credeam, nu te așteptam. Tu ai venit și inima mea este consumată. Tu locuiești liniștea mea și dulceața fiecărui moment.
 Mi-am zis nu, nu este adevărat, nu este posibil și în acel moment iubirea îmi strălucește în față ca un giuvaer triumfător. În acel moment urci prin corpului meu, în plânset, în profunzimile uitării. Tu urci  în mine, de așa de departe, că viața mea se abandonează bucuriei de a exista.
 
A doua întâlnire
 
El vine din nou, de data aceasta pe o barcă. Înaintează dulce spre mal, ajutându-se de un toiag. Este mare, de o frumusețe tăcută și gravă. Coboară pe nisip, și mă privește, nemișcat. Aștept, conștientă de a nu fi ceea ce ar trebui. El mă scutură, ca pe un copil neștiutor care nu înțelege nimic.
 "Eu sunt tu, nu sunt doi, este doar unul."
 Eu cad în adorație.
 " În devotament sunt doi, sau este unul, nu există doi. "
 Nu mă simț demnă de situație, dar întreb:
 - Ce aștepți de la mine?
 "Trebuie să dai totul."
 Nu știu ce vrea să zică asta.
 "Trebuie să dai frica ta și vinovăția ta."
 "Tunelul va fi întunecat, înaintea luminării."
Suntem față în față, îngenuncheați, mâinile lui pe umerii mei. Un imens mac crește în spațiul desenat de brațele sale.
 Invadează universul.
 

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0209 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.