Mari sportivi romani care au concurat (si) pentru alte tari - Dan-Silviu Boerescu

Mari sportivi romani care au concurat (si) pentru alte tari - Dan-Silviu Boerescu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069920800
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 160

DESCRIERE

Mari sportivi romani care au concurat (si) pentru alte tari

Dan-Silviu Boerescu

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Haltere şi vicepreşedinte al forului mondial, Nicu Vlad, câștigător al aurului olimpic la Atlanta, în 1984, acceptă în 1991 să concureze vreme de patru ani pentru Australia. „Am plecat pentru că eram dator moral, ei îmi plătiseră o operaţie complicată la genunchi în 1986. Atunci, în 1991, am fost considerat trădător, în special de către presă”, spune Nicu Vlad. L-a durut enorm felul în care era privit, tocmai el, singurul român care a coborât la Budapesta de pe podiumul de premiere, protestând astfel pentru că, în loc de Deşteaptă-te, Române!, se intona Trei culori, imnul vechi, în 1990, când luase medalia de aur la Campionatul Mondial.

Mai mulți fotbaliști născuți și consacrați în România, de la interbelicul Iuliu Bodola la contemporanul Vasile Miriuță, au jucat și au marcat goluri (și) pentru echipa națională a Ungariei.

Jucătorul de tenis de masă Călin Creangă s-a metamorfozat, la Atena, în sportivul grec Kalinikos Kreanga.

Handbalistele Gabriela Rotiș, Simona Spiridon, Edith Török-Matei, Liliana Țopea și Sorina Lefter-Teodorović au jucat pentru Wunderteam-ul Austriei, în vreme ce Mihaela Ciobanu și Mihaela Ciora au evoluat pentru Spania și, respectiv, Slovenia.

Săritoarea în înălțime Alina Astafei, după ce fratele ei a fost ucis la Revoluție, a ales să-și încheie cariera în Germania. La rândul ei, campioana mondială și vicecampioana olimpică la înot Roxana Mărăcineanu a câștigat medalii numai pentru Franța.

Iar aruncătoarea de disc Daniela Costian, din Brăila, a cucerit medalii olimpice și mondiale pentru Australia, asemenea lui Nicu Vlad…

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0194 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.