Originile dinastiei romane. Legaturi de sange si inrudiri politice cu marile Case Regale ale Europei - Dan-Silviu Boerescu

Originile dinastiei romane. Legaturi de sange si inrudiri politice cu marile Case Regale ale Europei - Dan-Silviu Boerescu
Preț: 14,99 lei
Disponibilitate: în stoc
ISBN: 9786069922019
Editura:
Anul publicării: 2018
Pagini: 168
Format: 13x20
Categoria: Carti Stiinta

DESCRIERE

Originile dinastiei romane. Legaturi de sange si inrudiri politice cu marile Case Regale ale Europei

Dan-Silviu Boerescu

Mihai I era fiul unei Principese a Greciei, Elena, și nepotul unei Regine, Maria (Missy), care, la rândul ei, era nepoata Reginei Victoria, pe linie paternă, dar și a Țarului, pe linie maternă. De asemenea, Regele Mihai era, prin bunicul său, Ferdinand, strănepotul unei Infante a Portugaliei.
Regina Ana, Principesă de Bourbon-Parma, era strănepoata Regilor Christian al IX-lea al Danemarcei și Miguel I al Portugaliei dar și nepoata de soră a Împărătesei Zita a Austriei.
Regina Maria a fost supranumită „Soacra Balcanilor” după ce a reușit să-și însoare primul băiat, Carol al II-lea, cu fiica Regelui Greciei, iar cele trei fete cu alt viitor Rege al Greciei (Elisabeta), cu Regele Iugoslaviei (Mărioara) și cu Arhiducele Austriei (Ileana). Asta în vreme ce celălalt fiu, Nicolae, a fost botezat de Țarul Alexandru al II-lea.
Prin acest puzzle de înrudiri, Familia Regală a României a devenit un reper fabulos al dinastiilor europene. Să spunem doar că, la ceremonia nunții, trena Reginei Ana a fost purtată de viitoarea Regină a Spaniei, Sofia…
 
‒      La masa de billiard a istoriei: refuzul unui Conte belgian și acceptul unui Principe german
‒      Familia de Hohenzollern-Sigmaringen și originile Casei Regale a României
‒      Familia Regală Britanică (dinastia de Windsor) și Familia Regală. Posibilitatea ca Prințul Charles să urce pe Tronul României
‒      „Sangre caliente”? Conexiunile iberice – Familiile Regale ale Spaniei și Portugaliei
‒      Vacanțe la Copenhaga și întâlniri cu Familia Regală a Danemarcei
‒      Acasă, la Atena, cu Familia Regală a Greciei – trei nunți regale
‒      Regina Ana și Familia Regală a Franței – copilăria între Bourboni
‒      Țarskoe Selo, via Eastwell Park – conexiuni cu Familia Imperială a Rusiei (dinastia Romanov)
 
COLECȚIA REGALĂ (25 VOLUME)
Istoria modernă a României (1866-1947 și, în fapt, până în prezent) este imposibil de înțeles fără analiza istoriei Casei Regale a României, ale cărei personaje, de la Carol I la Mihai I, au marcat decisiv momentele cele mai importante ale ultimului veac și jumătate al Principatelor, Regatului și – vai! – Republicii Populare/Socialiste sau, revenind în vâltoarea clipei, al unei Românii fără de noimă și identitate precisă, parcă mereu pierdută în caruselul european și mondial.
Fără contribuția novatoare a Casei Regale nu se știe când și cum România ar fi putut trece din feudalismul întârziat direct în epoca modernă, cum fără acțiunile inspirate și deciziile înțelepte luate (uneori, contra inimii și a glasului sângelui!) de Suverani (Regele Carol I, Regele Ferdinand și Regina Maria) niciodată nu s-ar fi putut înfăptui, la 1 Decembrie 1918, unica Românie Mare.
Recunoscând rolul istoric jucat de cele cinci generații ale Familiei Regale a României, nu putem să le negăm acestora nici calitatea de oameni ai timpului lor (…nu doar ai eternității!), de ființe învestite nu doar cu prerogativele dinastice ci și cu atributele lor pur umane, care au creionat și personalitățile puternice ale unor ființe adesea pătimașe și chiar contradictorii, pe care nu ne-am propus să le idealizăm în vreun fel. Din amalgamul de trăsături, uneori destul de greu de armonizat, au reieșit figuri luminoase, fascinante și, în ciuda locurilor comune livrești, absolut surprinzătoare. Vă invităm să le devoalăm împreună în filele (pe care unii le-ar putea considera, pripit, iconoclaste) ale cărților din Colecția REGALĂ!

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0214 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.