RIDICĂ-TE din propria ta cenuşă, mai PUTERNIC ca oricând

RIDICĂ-TE din propria ta cenuşă, mai PUTERNIC ca oricând
-10%
thumbthumb
Preț: 35,10 lei
39,00 lei (-10%)
Disponibilitate: stoc indisponibil
Editura:
Anul publicării: 2015
Pagini: 360

DESCRIERE

RIDICĂ-TE din propria ta cenuşă, mai PUTERNIC ca oricând

Recunoaşterea, Analiza, Revoluţia

Brené Brown

 

Dacă eşti suficient de curajos, suficient de des, mai devreme sau mai târziu vei cădea.
Această carte te învaţă să te ridici de jos.
Atunci când ne negăm poveştile, acestea ajung să ne definească.
Atunci când ne asumăm poveştile, noi le putem rescrie finalul.

Ironia face ca noi să încercăm să nu ne asumăm poveştile dificile, pentru a părea mai integri sau mai acceptabili, dar integritatea noastră, inclusiv cea a inimii, depinde de integrarea tuturor experienţelor noastre. Inclusiv a căderilor noastre.

Cercetătoarea în domeniul sociologiei Brené Brown a declanşat o conversaţie la nivel global referitoare la curaj, vulnerabilitate, ruşine şi preţuirea de sine. Munca ei de pionierat a scos la lumină un adevăr profund: vulnerabilitatea – adică dorinţa de a te exprima şi de a te lăsa văzut, fără a şti ce se va întâmpla în continuare – este singura cale care poate conduce la o iubire mai mare, la apartenenţă, creativitate şi bucurie. O viaţă trăită cu curaj nu este însă uşoară. Mai devreme sau mai târziu, noi ne vom împiedica cu siguranţă şi vom cădea.

Subiectul cărţii Ridică-te din propria ta cenuşă, mai puternic ca oricând, se referă exact la aceste momente. Cercetătoare adeptă a metodei calitative, Brown a intervievat un număr mare de subiecţi, de la lideri ai unor companii prezentate înFortune 500 la militari, artişti, cupluri aflate în relaţii de lungă durată, profesori şi părinţi, aflând poveştile acestora legate de curaj, de căzături şi de ridicarea din propria lor cenuşă. Ea şi-a pus întrebarea: „Ce au în comun toţi aceşti oameni care au relaţii de lungă durată bazate pe iubire, lideri care cultivă creativitatea, artişti inovatori şi clerici care îi ajută pe oameni să îşi păstreze credinţa în mister?” În urma studiului ei, răspunsul i-a devenit clar: ei recunosc puterea emoţiilor lor şi nu se tem de disconfortul generat de analizarea acestora.

Analizarea poveştilor noastre legate de durerea sufletească poate părea periculoasă, dar procesul de redresare este exact cel în care ne este testat curajul şi care ne modelează valorile. Poveştile noastre legate de diferite dificultăţi pot fi majore, precum pierderea slujbei sau încheierea unei relaţii, dar pot fi inclusiv minore, cum ar fi o ceartă cu un coleg sau cu un prieten. Indiferent de circumstanţe, procesul ridicării din propria noastră cenuşă, mai puternici ca oricând, este întotdeauna acelaşi: noi trebuie să ne recunoaştem emoţiile şi să fim curioşi în privinţa lor; să ne analizăm poveştile pe care ni le spunem până când descoperim adevărul; şi să trăim zi de zi acest proces, până când se transformă într-o practică şi ajunge să genereze o revoluţie în viaţa noastră. Ridicarea din propria cenuşă după o prăbuşire este procesul prin care ne putem cultiva o viaţă trăită plenar, din toată inima. Acesta este procesul care ne învaţă cele mai multe lucruri în legătură cu noi înşine, scrie Brown.

--------------------------------------

O notă despre cercetarea calitativă şi relatarea poveştilor de viaţă ca metodologie ix

Adevăr sau îndrăzneală? Introducere xvii

 

Capitolul 1

Fizica vulnerabilităţii 1

Capitolul 2

Civilizaţia încetează la graniţa cu apa 13

Capitolul 3

Asumarea poveştii noastre de viaţă 43

Capitolul 4

Recunoaşterea 49

Capitolul 5

Analiza 87

Capitolul 6

Şobolanii din canalizare şi cei care încalcă în mod deliberat legea 111

Capitolul 7

Cei curajoşi şi cu inima frântă 149

Capitolul 8

Ţinte uşoare 181

Capitolul 9

Fermentarea eşecului 211

Capitolul 10

Trebuie să dansezi cu cel care te-a adus la bal 247

Capitolul 11

Revoluţia 287

 

Anexe

Note referitoare la trauma şi la durerea sufl etească complicată 307

Darurile imperfecţiunii: Sinteza principalelor învăţături 310

Îndrăzneşte masiv: Sinteza principalelor învăţături  313

O inimă recunoscătoare 317

Despre autoare 321

 

Limba: romana

Nr.pagini: 360

Dimensiuni: 13X20

An aparitie: 2015

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0539 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13