Sfantul Pavel - Marturia Mistica

Sfantul Pavel - Marturia Mistica
thumbthumb
Preț: 32,00 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil
Anul publicării: 2011
Pagini: 224

DESCRIERE

François Brune a studiat limbile latină şi greacă la Sorbona, filosofia şi teologia la Institutul Catolic din Paris şi la Universitatea din Tübingen, scrierile sfinte la Institutul Biblic din Roma. A predat în marile seminarii din Franţa.
Dintre lucrările publicate de el cităm: Pour que l’homme devienne Dieu, 1992; Les morts nous parlent, 1993, traducere în română: Morţii ne vorbesc, Ed. Enciclopedică, 1994; Christ et karma, la réconciliation, 1995, traducere în română: Hristos şi karma, Ed. Univers Enciclopedic, 1997; À l’écoute de l’au-delà (în colab. cu Rémy Chauvin), Philippe Lebaud, 1999; Les miracles et autres prodiges, 2000, traducere în română: Miracole şi minuni, Ed. Univers Enciclopedic, 2008; La Vierge du Mexique, ou le miracle le plus spectaculaire de Marie, 2002.

Puţini oameni au jucat un rol atât de important în istoria omenirii ca Sfântul Pavel: fără învăţătura lui, creştinismul nu ar fi ceea ce este, şi nici lumea.
Mii de lucrări savante despre el au apărut până acum. Dar cele mai multe par să nu fi pătruns sensul profund al mesajului său, şi să nu fi ţinut seamă de ceea ce el a afirmat în mod repetat, şi anume că învăţătura sa nu vine de la oameni, nici chiar de la apostoli, ci direct de la Dumnezeu.
Autorul ne aminteşte aici că este vorba îndeosebi de mărturisirea unei experienţe mistice. Neînţelegând-o bine, numeroşi teologi occidentali nu văd în limbajul Sfântului Pavel decât exagerări poetice şi metafore. Însă, comparând-o cu diferite experienţe mistice din toate timpurile şi din toate culturile, putem înţelege gândirea lui şi tradiţiile teologice care s-au desprins din ea: cea a Occidentului catolic şi protestant şi cea a Orientului ortodox

Limba: romana

Nr.pagini: 224

Dimensiuni: 13X20

An aparitie: 2011

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie

Titluri de același autor

Created in 0.0243 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.24