Masajul Chi al organelor interne. Chi Nei Tsang II

Masajul Chi al organelor interne. Chi Nei Tsang II
thumbthumb
Preț: 19,90 lei
Disponibilitate: stoc indisponibil - stoc epuizat
Editura:
Anul publicării: 2013
Pagini: 80

DESCRIERE

Emoţiile şi vânturile se acumulează în zona abdominală şi în ombilic. CNT II vă învaţă cum să eliberaţi şi să eliminaţi aceste vânturi negative, pentru a restabili fluxul sănătos al energiei vitale.

Înţelegând originea vânturilor şi problemele pe care acestea le creează în corp, vom putea restabili starea de sănătate. Restabilirea echilibrului şi a circulaţiei se poate produce prin aplicarea în mod corespunzător a tehnicilor masajului CNT II, eliberând şi eliminând vânturile stagnante.

Masajul CNT este o artă care a evoluat în era când existau puţini medici şi auto-masajul reprezenta un mod de viaţă. Tehnicile de masaj CNT II vă vor ghida mai profund în interiorul cutiei toracice, în abdomen şi în centrul ombilical şi vă vor învăţa cum să folosiţi cotul şi articulaţiile degetelor în timpul masajului.

În centrul ombilical se acumulează şi se congestionează emoţiile negative, stresul, tensiunile şi bolile. Când se întâmplă acest lucru, toate funcţiile vitale ale corpului stagnează.

Folosirea tehnicilor CNT II în centrul şi în jurul zonei ombilicale reprezintă cea mai rapidă metodă de vindecare, cu rezultate permanente.

Multe tehnici ale altor sisteme lucrează numai asupra extremităţilor corpului, departe de centrul ombilical şi organele interne. CNT II poate fi aplicat direct asupra ombilicului, unde se reunesc şi se acumulează forţele Universului, cele ale particulelor cosmice şi ale Pământului.

Fragmente din carte:

…inima este sediul emoţiilor şi o mare parte din energia emoţională blocată este stocată în jurul acestei zone. Ajutaţi-vă pacientul să înveţe cum să-şi elimine energia blocată în piept, respirând profund şi surâzând către această zonă. Emiterea pe expiraţie a sunetului vindecător al inimii ("Haaaaa") poate ajuta la alinarea durerii de inimă.

1.Începeţi masajul inimii prin presarea articulaţiilor degetelor pe punctele 22 şi 23, pe partea stângă a corpului. Punctul 22 este localizat chiar deasupra mamelonului stâng.

La femei, puteţi localiza acest punct deasupra sânului stâng, aproximativ între cea de-a patra şi a cincea coaste, la o distanţă de 4 - 5 cm în jos de la claviculă. Punctul 23 este situat la aproximativ 2,5 cm distanţă de punctul 22, în direcţia spre braţ. De regulă, aceste puncte sunt foarte sensibile.

Aplicaţi o stimulare uşoară în loc de o presare puternică. Executaţi mişcări în spirală pe o zonă mică, folosindu-vă articulaţia. Spiralaţi în sens invers acelor de ceasornic, pentru a detensiona regiunea.

2.Eliminaţi vântul din centrul inimii pacientului, spiralându-vă mâna deasupra zonei inimii, în sens invers acelor de ceasornic. Apoi deplasaţi-vă mâna pe meridianul Inimă, în lungul braţului stâng.

Bineînţeles, veţi simţi cum energia densă, fierbinte sau senzaţia de mâncărime părăseşte inima pacientului şi trebuie să o direcţionaţi în pământ. Vântul va părăsi corpul prin vârfurile degetelor, în special ale celor mijlociu şi arătător.

Pacientul îşi poate focaliza atenţia asupra acestor degete, expirând orice exces de căldură din pericard şi direcţionându-l, de asemenea, în pământ. Pericardul este asemenea unui sistem de răcire pentru inimă.

3.Examinaţi partea dreaptă a pieptului pacientului. Deşi vântul blocat pe această parte nu afectează atât de mult inima, nefiind eliberat el se poate deplasa, în timp, pe partea stângă. Lucraţi asupra punctelor 22 şi 23 de pe partea dreaptă, apoi eliminaţi vântul prin mâna dreaptă.

4.Folosindu-vă articulaţia degetului, detensionaţi zona sternului, masând spaţiile dintre coaste şi direct pe coaste, în special în zona din jurul inimii. În cazul femeilor, aplicaţi masajul asupra zonei din jurul sânului, deplasându-l într-o parte, pentru a lucra regiunea coastelor de sub el. În timp ce masaţi sternul, urmăriţi cât este de moale şi nu presaţi prea puternic. De regulă, veţi descoperi în apropierea inimii o zona cu probleme şi puteţi simţi un fel de umflătură, ca suprafaţa unui balon…

Limba: Romana
Nr.pagini: 80
Dimensiuni:
An aparitie: 2013

RECENZII

Spune-ne opinia ta despre acest produs! scrie o recenzie
Created in 0.0575 sec
Acest site folosește cookie-uri pentru a permite plasarea de comenzi online, precum și pentru analiza traficului și a preferințelor vizitatorilor. Vă rugăm să alocați timpul necesar pentru a citi și a înțelege Politica de Cookie, Politica de Confidențialitate și Clauze și Condiții. Utilizarea în continuare a site-ului implică acceptarea acestor politici, clauze și condiții.
7.4.13